Nejste přihlášen/a.
Před 2 lety jsem koupil sekačku profisekacky.eu/... ,kterou jsem použil jednou, od té doby mi zavazí v garáži.
Provozní kapaliny byly ponechány - olej pravděpodobně přešel mrazem, tudíž degradoval - jak jej šetrně vůči motoru mohu vyměnit?
Benzín vlivem degradace biosložek možná zanechal paseku. Z nádrže mohu vyčerpat, ovšem co karburátor? U sekaček se často karburátory "zalepí", a je nutná výměna.
Za případné reakce děkuji.
Olej degraduje mrazem? A sakra - a já jezdím autem i v zimě !
Biosložka v benzínu je etanol - čili líh. To, že něco zalepí, to je pro mě taky novinka. Benzín po čase může tak jedině ,,zvodnatět´´ prostě pohlcuje vlhkost ze vzduchu-
Ovšem určitě neuděláte špatně, když olej vyměníte a benzín nalejete nový. Já to ale tak moc neprožívám, takže třeba ve fréze na sníh benzín nechávám a prostě jej vyjedu, když napadá sníh. Olej měním před sezonou, i když minimálně jednou jsem na to zapomněl a nestalo se nic - ten motor toho zase tak moc nenaběhá, stejně jako u sekačky.
Jak zde někdo píše, sekačka může klidně fungovat s letitým olejem i pár let. Z lásky k motoru bych jej ale doporučil měnit po dvou letech. Ne kvůli mrazu, ty běžné oleje snáší, ale kvůli degradaci zvětráváním. Na benzín nejsou sekačky náročné, výměna starého benzínu ale také finančně nezruinuje. V benzínu Naturál95 jsou biopřísady a nebude to jen ethanol, páč když se odpaří zůstane v karburátoru povlak nějakého paplajzu který hlavně u malých motorek zanáší volnoběžnou trysku. Je zajimavé, že ten stejný benzin mi nedělá problém u motorové pily ani u čtyřtaktního křovinořezu ani po dlouhém odstavení. Zřejmě to bude konstrukci karburátoru které na rozdíl od motorek mají místo trysek seřízovací šrouby. Být to moje sekačka, pokusil bych se ji natočit, lehce ohřál a vyměnil olej. Až kdyby nestartovala, podíval bych se na karburátor.
Dobrý den. Za tu cenu raději kontaktujte servis - hondastroje.cz/...
Za 500,- vám to vyčistí a nachystají na sezonu... Kdybyste měl sám demontovat filtry, čistit paliovou soustavu,... můžete ulomit kousek plastu a jste v ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.