Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chci dát do truhlíků dlouhých 60cm (budou na plném slunci a budou zavlažovací) toto: po stranách a uprostřed BÍLÁ LAVINA ( 3 ks celkem) a mezi ně červené MILLIONBELS ( 2 ks celkem). Prosím, nikdy jsem millionbelsky neměla, mám je také hned, jak je vysadím zastřihnout, aby se rozkošatily, něco jako se dělá s petůnkama? Nebo je nechat tak, jak jsou a ony se rozkošatí samy? V truhlíku bude vlastně 5 rostlin 3 laviny + 2 millionbelsky...Myslíte, že to bude vypadat hezky? Je to dobrá volba? Potřebuji totiž rostliny, odolné větru a dešti.
Já jsem bakopu přestala sadit. Každý kvítek, který odkvete, zůstane hnědý na rostlině a nevypadá hezky. Když visí z okna, obrat to nejde a je to škaredé.
doplněno 28.04.15 16:09:Oli, musím vám říci, že to je krása veliká, co jste vyfotila! Kolem takové krásy bych chodila i tu bakopu denně obírala Všimla jste si, jak nádherné lobelky mohou být. Kromě bílých, růžových, sytě modrých a světle modrých, jsem už na trhu letos viděla každý kvítek kombinovaný ve dvou barvách. Bílá se sytě modrou. A jsou keříkové i převislé. Paráda, až se tají dech.
Já právě dala bacopu do květináče a zastrčila poprostřed kmenů, které jsem nechala, po thuji, prostě jsme thuji v polovině uřezali a ořezali s ní větve. Zůstaly 4 pahýly, které využívám, tak jak vidíte na obrázku. Bacopa se tam každému líbila. V pozadí mám taky stejný pahýl a na něm jsem právě měla převislý bambus a uprostřed tu sněhovou lavinu.
doplněno 28.04.15 15:54:Promiňte, výše špatná fotka..., tato je správná
doplněno 28.04.15 15:57:Promiňte, výše špatná fotka..., tato je správná
Nééé, nééé, na té poslední fotce je v popředí ta Bacopa a vzadu na tom dalším pahýlu je právě vidět ten převislý bambus (převislá tráva), kde je uprostřed ta bílá lavina. Kvete to opravdu celé léto, až do podzimu, jen je to náročné na vodu a hnojivo, stejně jako ten převislý bambus!
doplněno 28.04.15 19:24:No a právě letos, chci dát místo té Bacopy bílý převislý jasmínokvětý lilek a vedle na plot do tří truhlíků, chci dát do každého truhníku střídavě: bílou lavinu-červenou millionbels-bílou lavinu-červenou millionbels-bílou lavinu.
A na ten zadní pahýl dám doprostřed toho převislého bambusu : bílou lavinu a modrou lavinu.
Vím, že to asi píšu zmateně, ale nevím, jak to lépe přiblížit.
doplněno 28.04.15 19:26:Tady je ten lilek.
Můžu se zeptat, není ta bílá lavina toto? garten.cz/... Nebo je tím myšleno ještě něco jiného?
Ne, né , sněhová lavina bílá (je i modrá), je toto: zahradnictvi-branka.cz/...
V tomto zahradnictví, si vždy objednávám tu sněhovou lavinu a mají tam i ten jasmínokvětý lilek (ale pozor on dělá opravdu dlouhé šlahouny, takže spíš do kulaté závěsné nádoby. A děkuji, že se Vám fotky líbí, bohužel se mi nějak zpřeházely a mám v nich teď dost hokej )
Snow princess - sněhová lavina bílá (prý přesnáý název)
doplněno 29.04.15 07:42:Když dovolíte, tak jsem našla ještě pár fotek z konce prázdnin minulého roku ..., já mám bohužel tu zahradu dost velkou, takže to je opravdu zápřah...)
Paní "ola" velká poklona,ta zahrada je opravdu nádherná a je vidět,že o ni dobře pečujete.Co dobře, výborně!
A k MILLIONBELS. Jsou sice z čeledi keříčkovitých, ale já je vůbec nezastřihávám, natož hned po vysazení.A rozkošatí se mi až,až.Chce to jenom kvalitní zeminu. A kvetou a kvetou. Je to moje nejoblíbenější letní květina. Váš osázený truhlík bude vypadat určitě hezky, jen bych měla trochu obavy, aby se vzájemně rostlinky neutiskovaly. BELLS se mi rozroste tak kolem průměru 40cm určitě.(dávám vždy dvě různé barvy sazeniček do jedné misky)
Děkuji, za info i za pochvalu. To víte, po té rachotě, to potěší, že se to někomu líbí ) Až osázím truhlíky a trochu podrostou, tak sem ještě hodím pár foteček, ať vidíte, jak to dopadlo, sama jsem zvědavá..., máte někdo, také nějaké foto zahrady, skalky, dekorací či nějaké vychytávky pro inspiraci? Podělte se prosím, to víte inspirace, není nikdy dost a jaro je tady...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.