Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte tuto skalničku

Od: cituska* odpovědí: 17 změna:

Nízká malá a je i v bílé barvě

Poznáte tuto skalničku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Houstonia. Našla jsem podobný obrázek v knize.

en.wikipedia.org/...

cituska*
hodnocení

Sláva...to jo ono mockráte děkuji a mám radost.

hodnocení

2x

Cituško, vyfoťe, prosím, pár míst z vaší zahrady. Musíte ji mít opravdu krásnou! Ať se alespoň pokocháme pohledem. :-D

cituska*
hodnocení

babkazov...právě si chystám nové kvítí na Rajče. Ale teď jen ty brzké:

cittuska.rajce.idnes.cz/...

Ale na mém Rajčeti je všehochuť ze zahrádky i skalky,stačí si udělat čas a prolistovat. Budu ráda když necháte nějaký komentářek zdraví Cituška

Poznáte tuto skalničku #2
Poznáte tuto skalničku #3
Poznáte tuto skalničku #4

Cituško, mé staré, okoralé srdce se zachvělo blahem. Vy jste ta o které se říká, že má zalené prsty. Je to pěkné rčení a já si myslím, že takoví lidé, když zastrčí do země sirku, vyroste jim palma. Prostě, kráááása. Dejte v létě nové fotky, prosííím. I po mně chce rajče registraci a to já ne. :-D Co je ta 3. kytička, kterou jste dala v 17:12 hod.?

doplněno 30.04.15 07:08:

Cituško, děkuji :)

cituska*
hodnocení

To je pochybek...koupila jsem před mnoha lety v Chrudimi a dělá mi velkou radost.

Teď je v plném květu i když malém.

doplněno 29.04.15 10:04:

Přesně něco podobného říká má dcera:zasadíš klacek a ten ti vykvete.

cituska*
hodnocení

Ještě přidám nějaké foto...je to pravda slepice nemáme

Já jsem více holka skalničková*smich*

Poznáte tuto skalničku #5
Poznáte tuto skalničku #6
Poznáte tuto skalničku #7
hahanaj*

to je nádhera

lidus*
hodnocení

0x

Hezké, bohužel mě to tlačí do registrace. A tak aspoň zde *palec**palec**palec*.

Je vidět, že na vaši zahrádku občas neutečou slepice. Koukám, jak vám kvetou bílé narcisy, posledně se sousedka divila, že je mám odkvetlé a její mají popata, se sluncem jsme natom stejně.

doplněno 28.04.15 21:57:

Nemohla by to být některá z PÍSEČNIC?

doplněno 28.04.15 22:42:

Hezký večer. Já zahrádkařím ráda ale na mé skalce si roste jaksi plevelně vše co jsem tam kdy zasadila, jediný název co si z jistotou pamatuji je v rohu trvalka šuškarda, že je tam kosmatec, hvozdík, hořec, rozchodník, netřesk (hurá ten také poznám), plaménka, lomikámen a spousta dalších co ani nevím jak se jmenuje. Ještě poznám modřenec, narcisky, tulipány, kosatce a lilie. O tom jací jsme zahradníci svědčí to, že jeden rok manžel vyhodil hlízy Jiřin a chtěl pochvalu, že vyklidil ty staré brambory, další rok zase pokosil trnovou korunu a vrchol byl když vytrhl hortenzii s tím, že je to náletový kaštan. Prostě okrasná zahrada je nádhera ale nám jde spíš to pěstování brambor, zeleniny, řepy, kukuřice dokonce i pšenice, zde jsou naše výsledky v celku dobré i když v hospodě z nás snaživých chalupářů mají srandu.

cituska*
hodnocení

Ne písečnice to není, má kulaté okvětní lístky a ta moje má špičaté a jiné zelené lístečky...škoda

cituska*
hodnocení

Zahrádka není jen práce, je to i legrace jak píšete.

ale stejně ještě neznám tu skalničku?

Já si už od loňska si fotky skalniček popisuji abych je znala ale vždy někde něco dostanu, nebo mi známí dovezou a pak zase hledám co to je. Taky zábava.

martinas*
hodnocení

0x

Tedy to je krása. A těch druhů a barev. To bych se pořád kochala.

cituska*
hodnocení

Tak je se ještě pokochejte:

:)

martinas*

Tedy Cituško,

nemám slov. To je prostě nádhera. Úplně se tetelím. Co dokáže příroda vytvořit za tvary a barvy je úžasné a když se přidají šikovné ruce, tak to nemá chybu. Skalku mám také, oproti Vaší je to ale mini skalka. Letos ještě nic moc nekvete, ale už se těším až bude. *ua*

Cituško, fakt krááááása! Úžasné! *palec*

martinas*
hodnocení

0x

Tak jsem se Cituško rozvášnila a po shlédnutí Vašich fotek navštívila zahradnictví. Přikoupila jsem pár nových skalniček a včera zasadila na novější skalku. Na staré jsem koukala, že se mi samovolně rozmnožila mydlice, pořádně rozrostla mateřídouška, netřesky, yzop, phloxy, barvínek atd. Na podzim se chystám některé (např. mateřídoušku, mydlici a barvínek) rozsadit a dát na svah k hortenziím. Doufám, že by se tam mohly tak nějak samovolně rozrůst a pokrýt jinak nevzhledné místo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]