Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím existuje nějaká bylinka,která máléčivéschopnosti na celý lidský organismus?třeba jako je Rakytník?děkuji...
Bylinku na všechny neduhy neznám. Mám ráda mateří doušku, heřmánek,lipový květ, rakytník, medunku, rozmarýnu, mátu, saturejku (i ta je výborná na ča), mladé kopřivy ( vidíte a zrovna ta kopřiva je taková všestranná), jitrocel, sedmikráska, bazalka, eukaliptus, zázvor. Petržel, celer(řapíkatý miluju ddo všeho), dobromysl, libeček... víc už toho snad nemám a pokud chci bylinu na "něco" hledám ve své moudré knize. Někdo se bude smát ale nejčastěj si dělám syrový salát ze všeho co právě roste.
Dobrý den, o jedné bych věděl, ale její pěstování není ještě legální. Jinak se dá využít dost dobře - kouřit, do mastiček nebo do koláčků. A pobaví i léčí. Zdravím!
doplněno 27.04.15 14:30:lidus - já jsem nejmenoval. Ale, bude to ona bylinka. Všelék není žádný (kromě smrti).
Hlavně bych doporučila jako universální bylinku medvědí česnek, protože:
zdravotní účinky má opravdu velké. Považuje se za přírodní antibiotikum, antimykotikum a také je antibakteriální.
pomáhá na nachlazení, choroby dýchacích cest a chřipku
má vliv na cévní soustavu - podpora srdce, čistění krve, reguluje krevní tlak, prevence nemocí srdečních
má vliv na trávicí soustavu - vhodný při infekčních průjmech, pomáhá proti zácpě a nadýmání
má vliv na vylučovací soustavu - detoxikuje ledviny a močový měchýř, má močopudné účinky
likviduje plísně a bakterie v organismu
má účinky proti rakovinnému bujení
čistí tělo a játra od škodlivých látek
obsahuje vitamíny - A, B1, B2, C, stopové prvky - železo, zinek, hořčík, vápník, měď, mangan, molybden, aj., též obsahuje allicin, glykosid, hořčinu.
Netuším proč všichni najednou začali tolik prosazovat medvědí česnek, sice z něj roky dělám vynikající pesto ale léčivý je zrovna tak (ne-li méně) jako ten kuchyňský. Akorát tolik nesmrdí.
Zapomněla jsem ŘEŘICHU!
O víkendu jsou Věžky (prodejní výstava) tam nakoupíte bylinek a všeho do zahrady spoustu. Jedu si letos pro Blahovičník, citronovou trávu, kayenský pepř, Bacopa-brahmí, úplně nejraděj rakytník (musí být samec + nejlépe 2-4 samice) ale to mi neprojde a černý rybíz. Doufám, že bude hezké počasí a budu si moct dlouho vybírat.
doplněno 27.04.15 14:27:Ale no tak Bene, kdo chce ten canabis na své zahrádce dávno má a bohužel ani to není všelék.
doplněno 27.04.15 14:29:Hezký den a naschledanou-jako vždy jsem to zase vynechala, asi se té slušnosti nenaučím.
Lidus, dotaz zněl na léčivou bylinu, nikoliv na cibulovou zeleninu. Navíc vám budu oponovat, medvědí česnek obsahuje mnohem více železa, hořčíku, manganu a sloučenin síry a jeho účinky jsou mnohem větší než u obyčejného česneku. V lidovém léčitelství se používá od pradávna. Jeho léčivé účinky znali již Keltové, Germáni i Slované. Tak jaképak prosazování,.sama píšete,že ho znáte roky. A ještě jedno plus má.V tomto jarním období zcela nahradí dnes drahý česnek, medvědí česnek si natrháte zadarmo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.