Když uděláte díry do dna, zrušíte funkci truhlíku. Díry mají být ve špuntech nebo z boku ve výšce špuntů. Rozdíl výšky dna a díry ve vrcholu špuntu funguje jako podmiska.
Do dna a špuntů.Dovnitř nasypat drenážní vrstvu do výše špuntů.Teda pokud máte truhlík jako já ,který je vyšší a má špunty asi do 5cm.Já jsem ty špunty trochu zkrátila ( pájkou) a otvor částečně zakryla kamínkem a nasypala drenážní vrstvu.
Ty vyvýšené špunty jsou tam proto, že výrobce seká obyčejné truhlíky na stejné lince jako samozavlažovací. Do toho se špunty přijde podlážka nebo celý další truhlík s knoty přes které si hlína bere vodu. Hladina vody by pak neměla být nad úrovní té podlážky takže vaše představa že by se měla udělat dírka do těch špuntů je správná. Jen si myslím že pokud obsahem nebude samozavlažovací vložka ale přímo zemina, tak budou mít dírky ve špuntech snahu se permanentně ucpávat a vám nezbyde než těžký truhlik zvedat a prošťoucháva odspodu. Proto mi připadá praktičtější vyvrtat dirky z boku kde se dají v případě potřeby prošťourat bez složité manipulace s celým truhlikem.
Pokud truhlík nemá podmisku a stojí na plechu před oknem a vy přelijete, navrtanými dírkami zlijete celý dům a všechna okna pod vámi. Do výše špuntíků patří drenážní vrstva. Ta zajistí, že v přebytečné vodě nebudou uhnívat kořínky. A hlína si přebytečnou vodu časem vytáhne sama nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.