Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,Máme na dědině grunt v řadě.vždycky jsem před barákem pěstovala Narcisy,Tulipány,Pivoňky.Stromy tam jsou takové:Smuteční Bříza,borovice,Švestka,Lípa.Já bych chtěla aby tam rostly květiny,keře,které kvetou od jara do podzimu a keře které kvetou a jsou stálezelené.Jaké rostlinky tam mám dát aby kvetly od jara do podzimu?(př. od Narcisů po Astry).A ještě dotaz,máme tam vysoké stromy,chceme je tam,ale stíní.Máme ořezit keře nebo stromky?Byla bych proto aby tam byly nízké keře a málo vysokých dominantních keřů.
Nam dobre a dlouho kvetou Hortensie, nizke ruzove a vysoke kere s bilym kvetem.
Taky bych doporucila Hostu. Maji listy srdcoviteho tvaru, vytvori krasny kulaty kolac. Mam tri druhy, kazda kvete jinou barvou ale listy delaji vetsi ozdobu nez kvety. Jsou i panasovane. Ted jsem je presazovala do stinu. Horke letni slunce je spali.
Na začátek roku určitě doporučuji různé barvy čemeřice, kvetou i ve sněhu/viz foto/.Trvalky kvetoucí od jara do podzimu jsou např.hlazenec,turan,africká kopretina nerenka,mini durman,nízké trvalky-hledík,hledíček,hvozdíček.Od června do zámrazu kvete gaura. .Mezi ně bych vysázela trvalky,kvetoucí kratší dobu - vaše známé a oblíbené.Co se týče ořezu stromů a keřů,omladila bych oboje.
Tak jsem se zaradovala ale dočetla se, že ta čemeřice kvete brzy z jara, kvete až 4 roky po výsatbě. To mě odradilo, za 4 roky zde už nemusím být.
doplněno 21.04.15 13:40:Díky, chystám se na "zelňák" tak se kouknu, jdu pátrat po přísadách lahůdkových rajčat.
Na začátek roku určitě doporučuji čemeřici(více druhů)Tato trvalka kvete i ve sněhu/viz foto/ Dále trvalky ,kvetoucí od jara do podzimu jsou např. hlazenec, turan, africká kopretina nerenka,mini durman, nízké trvalky hledík, hledíček,hvozdíček,gaura(ta kvete od června do zámrazu). a mezi ně bych vysázela trvalky, dle vašeho uvážení,které kvetou kratší dobu. Co se týče ořezu, určitě bych omladila oboje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.