Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda rozmarýn, který jsem na podzim ostříhala, dala přes něj sáček a vystrčila na balkon, má nějakou šanci, že zase poroste? Je z něj teď malý dřevnatý keřík a zatím se na něm neobjevují žádné pupeny a nemá žádné zelené větvičky. Zalévám ho každý týden. Myslíte, že bych mu mohla nějak pomoct?
Děkuji za odpovědi
Připojím svoji zkušenost - rozmarýnu jsem zkusila přezimovat 3x. 2x uvnitř v chladnější ložnici (neb vím, že není mrazuvzdorná a venku moc šancí nemá). Oba roky mi poměrně záhy uschla, nezvládla jsem vyladit zimní zálivku. Vloni jsem ji nechala na balkoně spolu s ostatními bylinkami - stála na polystyrenu, byla obalená bublinkovou fólií a přikryta chvojím. A přežila. Zatím je to také dřevnatý keřík, ale už obráží. Je jasné, že to bylo mírnou zimou, nicméně podařilo se mi to líp, než uvnitř.
Vaše bohužel asi opravdu nepřežila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.