Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,tímto bych se vás chtěl zeptat jak na zlepšení kvality trávníku.Trávník máme nově vysatý před 6 roky.První 3 roky byl trávník bez plevele,ale nyní se ho nemohu zbavit.Trávník je stříkaný bofixem,pravidelně hnojen a zavlažován.Nevím co s ním,vůbec se mi nelíbí.Moc děkuji za rady.
pampelišky ručně vydloubat a nenechat je hlavně vykvést, jinak je tam budete mít ve velkém množství a taky na jaře trávník po prvním posekání rekultivivat to mu moc pomůže
Dokud to budou mít sousedi na své zahrádce, nemáte šanci. Já bojoval 3-4 roky s plevelem a díky sousedovi jsem rezignoval.. člověk se stará a platí, ale pak si jednou foukne vítr a můžete začít znovu...
Použijte herbicid na bázi glyfosátu, mají různé názvy a liší se pouze cenou. Stačí připraveným roztokem v malém 600 ml postřikovači zamířit z malé vzdálenosti přímo na plevel a okolní porost zůstane bez následků. Pro méně šikovné se doporučuje použít šteteček. (jedná se o látku běžně používanou v polním hospodářství).
Píšete "trávník je stříkaný Bofixem" . Možná tomu jen špatně rozumím, ale nejde o to, aby byl Bofixem stříkaný trávník, ale ten nežádoucí plevel. A to na list. Preventivně tento selektivní herbicid neúčinkuje. Teď, jak to máte na těch fotkách, postříkejte Bofixem jen ty pampelišky než se vysemení a za týden by měly vadnout a postupně odumírat včetně kořenů.
Jestli je necháte vysemenit, jste zase na začátku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.