Nejste přihlášen/a.
Zdravím a mám dotaz, první letošní výsev majoránky nevzešel / v pařníku / asi zimou a nevím zda na nový letošní výsev již není pozdě.Máli někdo zkušenost s pěstováním , s kterým by se mohl podělit , udělá mi radost. V minulosti ( r. 2012 ) se mi vypěstování maj. vydařilo snad to nebyla jen náhoda . Teba někdo poradí a již předem děkuji. Olin
Pozdě určitě není. Viz výtažek z odborné knížky:
Pěstování majoránky
Pěstování majoránky je vhodné na teplém místě chráněném před větrem, majoránce se daří v dobře hnojené, lehce záhřevné a úrodné půdě. Semena majoránky sejeme koncem dubna do truhlíku v pařeništi, přesazujeme zhruba v květnu do trojsponu s mezerami 15 cm. Dodržujeme vzdálenosti, majoránka se košatí do šířky. Majoránku sázíme po 4 rostlinkách do jednoho trsu. Hnojíme organickými hnojivy.
Děkuji paní Aleno , výsev mi letos nevyšel , proto jsem se ptal na možnost opakování. Někde jsem četl ,že mělký výsev se má zakrýt před světlem a překvapilo mě " množství " dodaných semínek. V minulosti jsem dosáhl soběstačnosti pro domácí spotřebu , také nevím proč se nedá již sehnat odrůda Marcelka? S pozdravem Olin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.