Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není již pozdě na výsev majoránky?

Od: autobus® odpovědí: 5 změna:

Zdravím a mám dotaz, první letošní výsev majoránky nevzešel / v pařníku / asi zimou a nevím zda na nový letošní výsev již není pozdě.Máli někdo zkušenost s pěstováním , s kterým by se mohl podělit , udělá mi radost. V minulosti ( r. 2012 ) se mi vypěstování maj. vydařilo snad to nebyla jen náhoda . Teba někdo poradí a již předem děkuji. Olin

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pozdě určitě není. Viz výtažek z odborné knížky:

Pěstování majoránky
Pěstování majoránky je vhodné na teplém místě chráněném před větrem, majoránce se daří v dobře hnojené, lehce záhřevné a úrodné půdě. Semena majoránky sejeme koncem dubna do truhlíku v pařeništi, přesazujeme zhruba v květnu do trojsponu s mezerami 15 cm. Dodržujeme vzdálenosti, majoránka se košatí do šířky. Majoránku sázíme po 4 rostlinkách do jednoho trsu. Hnojíme organickými hnojivy.

hodnocení

Děkuji paní Aleno , výsev mi letos nevyšel , proto jsem se ptal na možnost opakování. Někde jsem četl ,že mělký výsev se má zakrýt před světlem a překvapilo mě " množství " dodaných semínek. V minulosti jsem dosáhl soběstačnosti pro domácí spotřebu , také nevím proč se nedá již sehnat odrůda Marcelka? S pozdravem Olin

hahanaj*
hodnocení

0x

jen zasejte není pozdě

hodnocení

Děkuji za radu,

Nepřemýšlela jste o vytrvalých odrůdách? Jestli máte záhonek a nedávate to jen do truhlíku, tak vytrvalé odrůdy mají své výhody. Zrovna dneska jsem trhal dobromysl na zapékané řízky.
Já vím, setá majoránka je silnější, voňavější ale vytrvalé to zase naženou objemem. Už mám 4druhy. Každý trochu jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]