Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, svého času jsem rajčata pěstoval - první semínka jsem dostal a odrůda to byla Tornádo F1. Zůstal jsem u nich a později kupoval vždy semínka nová. Spokojenost byla značná - dozrávání, velikost a tvar plodů, množství i poměr "maso a voda" v plodech.
Takže, já hlasuji pro Tornádo F1. Zdravím!
P.S. U nových semen máte větší jistotu, že Vaše práce, které je dost, nebude marná. Ale, u menšího množství rostlinek bych šel cestou nákupu sazenic od ověřeného zahradníka.
doplněno 18.04.15 13:29:Záleží i na tom, jak se Vám doma podaří sazenice předpěstovat. A je rozdíl, když dáváte ven "nedomrlé" sazeničky nebo silné a už kvetoucí. Ovšem, rajče má schopnost vše dohnat (když ta "nedomrlá" sazenička nezajde). A potom venku sázejte do brázdičky, t.j. sazenici vložit šikmo.
Má potom schopnost pustit ještě více kořínků a bude lépe prosperovat.
Vlastní jsou nejlepší. Vyberte z dobré odrůdy nejkvalitnější plod, semínka vydloubněte a nechte vysušit při pokojové teplotě. Od podzimu do doby výsevu skladujte hlavně v suchu.
Kupované sazenice v zahradnictví mne vždy zklamaly. Mám pocit že pracovníkům v zahradnictví je to jedno, rajče jako rajče, často mají cedulky zaměněné a odrůdu sami neznají.
Stupické polní rané.Velmi rané rajče. Odrůdu můžeme pěstovat i jako keříčkovou bez vyvazování. Potřebuje větší dávku vody nárazově.
Já mám za to, že rajčata jsou vypěstována jako hybrid a doma je dále nelze množit, aby dosahovaly takovou plodnost jako originály. Doma ze semínek vám jistě vyrostou, ale výsledek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.