Nejste přihlášen/a.
Mám druhý rok foliovník,loni když jsem měl již rajčata po pás se začaly objevovat nevelké nory,které se ale táhly daleko pod povrchem ,zde se mnohdy propadaly jako dlouhé chodbičky ,jak mezi rostlinami tak i přímo v kořenech.Na vlastní oči jsem žádného škůdce(myš?) neviděl.Ale i sousedé zahrádkáři říkali že jde o myši,ale co do hubení moc poradit nedokázali. Na internetu jsem našel spoustu jedů a nástrah a protože si nedokáži vybrat,prosím o radu nejlépe z vlastní zkušenosti,který jed či nástrahu považujete za nějúčinnější,případně existuje-li i nějaká prevence.Díky.
Jestli jsou chodbičky hluboké a země se pod nimi jakoby propadá a je to kolem kořenů, můžete to být i hryzec. Likvidace je složitá, ne-li nemožná. Každopádně elektornickým plašičem nic nezkazíte, myši/hryzci se max. přesunou o kus dál. Toto téma se tu řešilo mnohokrát, zadejte si heslo hryzec.
Dobrý vynález jsou pastičky na myši. Používám je dokonce i na venkovních záhonech, třeba v mrkvi. Stačí ji položit vedle díry, přklopit třeba vaničkou od masa, zatížit plochým kamenem a druhý den můžete radostně sbírat kořist. Jako návnadu používám kočičí granuli Friskis, přilepenou tavným lepidlem, takže vydrží na více použití a stačí jen natahovat a vyklepávat mrtvolky. Doporučuji pasti kovové z pozinku, dřevo je do vlhka nevhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.