Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční kaktus

Od: jarojetu® odpovědí: 3 změna:

Vánoční kaktus, mám ho také každý rok přesazovat, kvete si kdy chce ale o Vánocích ne. Je to srandista, tem kaktus...díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já ho nepřesazuji - pouze na jaře zvýším zálivku, kterou měl přes zimu menší.

Dříve kvetl na Vánoce (prý se s ním potom nemá hýbat, aby neopadaly květy), ale již pár let nekvete vůbec. Já to neřeším, protože je to hezká květina i bez květů. Zdravím!

P.S. Ale, měl bych ho přihnojit - to by měl snad radost.

cesmina*
hodnocení

0x

Přesazuji ho pouze když je mu malý květináč.Na jaře ,když už nejsou mrazíky ho dám ven ,tam kde ho nemůže popálit sluníčko.

bruk600*
hodnocení

0x

Jen bych zdůraznil, že časté přesazování není nutné a i v pralesích J. Am. zažívají rostliny klidové období, které je načasuje na spávný cyklus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]