Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ještě bych potřebovala udělat trochu pořádek v otázce hnojiv. Mám už pohnojené stromy a keře hnojivem na okrasné dřeviny. Ale co použít nyní na jahody, růže, denivky, floxy, hvozdíky? Je možné použít na toto všechno Kristalon Start? Zbyl mi totiž ještě Kristalon plod a květ z minulého roku, a chtěla bych ním hnojit v období násady květů.Děkuji
Na jaře přihnojím vše co nepotřebuje kyselejší zeminu Cereritem.Rozhodím ho k denivkám,růžím,floxům ,hvozdíkům,rybízům,angreštům,kosatcům,syrským ibiškům.Prostě k většině co mám na zahradě.
Cererit je super univerzální hnojivo na všechno kromě borůvek, rododendronů apd co nemá rádo vápník a potřebuje kyselou půdu. Na trávník je trochu drahý pokud nemáte zrovna pár metrů. Na jaře je potřeba především dusík, z toho roste zelené. Proto je ho v Kristalonu Start nejvíc. Kristalon mi přijde dobrý doma na květináče, na zahradu je drahý a je s ním zbytečná práce (rozmíchávat ve vodě).
Celkově na jaře lze použít nejlevnější NPK - základní hnojivo na všechno. Ale cererit je lepší, pokud nemáte hluboko do kapsy.
Tedy trochu všeobecně,Na rozdíl od tazatelky,ovocné stromy by měly dostat jinou potravu,než keře a stromy okrasné.Budeme po nich chtít,aby měly květy a plody.Potřebné biogenní prvky,jako dusík,fosfor draslík potřebují každá rostlina jinak.V univerzálních hnojivech jsou vyváženy,ale přesto během roku bychom podle stavu rostlin měli přidat účelové hnojivo,spíše mírně,třeba v zálivce.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.