Nejste přihlášen/a.
Prosím o tipy na nějakou pěknu rostlinu-nejlépe okrasnou listem kterou bych mohla dát na západní stranu balkonu a která by se pnula po zdi.Děkuji
Dobrý den, také bych byl pro břečťan, protože je nenáročný, stále zelený i hezký. Ale, je u něho problém, že může určitý počet listů schnout a opadávat. Také ty kuličky po odkvětu opadávají. Je třeba počítat s úklidem balkónu. Zdravím!
Dobrý den, s břečťanem už mám své zkušenosti a nedoporučil bych ho snad ani nepříteli. Není moc šetrný k omítce a pod vnější, zelenou vrstvou listů je po několika letech skryto neuvěřitelné množství "bordelu" - suché listy a větvičky, ptačí hnízda, prach ... Taky ho mají velmi v oblibě kuny jako žebřík pro zabydlení se v podstřešních dutinách.
S omítkou mi břečťan ( mám zelený s bílým okrajem) nedělá nic a na balkóně kuny? .Vždyť jde sestřihávat a udržovat ve velikosti, jak je komu libo.Jde o dům nebo byt např. v paneláku? A nebo tam dejte tapetu s břečťanem, prodává se.
Pane hejkal,ono je trošku jiné pěstovat popínavku na balkoně u bytovky, kde je omezený prostor, nebo ji nechat plazit po stěně baráku, jak se ji zlíbí. To,co popisujete, váš bude zřejmě ten druhý případ. Ale v jednom s vámi souhlasím. Při likvidaci se úpony těžko odstraňují.Vyřeší to laťková opora a regulace růstu.Např.kultivar břečťanu dvojí barvy (žluto-zelené) je nádherný a na balkoně u bytu vytváří nádherný koutek přírody,ale to spíš oceňujeme my ženské.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.