Nejste přihlášen/a.
Po likvidaci smetiště větví a následném vypálení se přesto tedˇna jaře objevili mladé kopřivy a to ještě víc rozlezlé.Včera jsem se snažila je likvidovat,ale zbyla z toho jen beznaděj a bolavá záda.
Neexistuje něco snažšího a hlavně účinného.
doplněno 12.04.15 15:54:Ta samotná kopřiva se sekačkou dá na krátko seříznout,ale to jste neviděli co za "království" těch kořenů jsem objevila táhnoucí se všemi směry.Chcete-li to vytrhnout čeká vás prcha hlíny na obličej.
Díky za pochopení a rady.
Na kopřivy by měl fungovat Rondup, nicméně já se držím zásady, že nejlepší herbicid je motyka. Na první dobrou to nedáte, ale jde to.
doplněno 12.04.15 16:06:Musíte si vybrat, zda zvolit cestu mechanickou, či chemickou (Roundup). Potom dle již uvedených rad. U mechanické cesty vykopat co jde a sekat a sekat, nesmí se vysemenit. V zemi vždy něco zůstane, ale kořenový systém se oslabí a zbytek dokoná sekačka či srp. Pokud je to na místě, kde může růst tráva, tak zasít trávu, ta sekání přežije be zúhony a oslabená kopřiva pak už nemá šanci.
Raz som niekde čítal,že je potreba streknúť striekačkou s ihlou kyselinu sírovu,napr,zo starej baterky do koreňa.Osobne som to neskúšal.
Dalo by sa polemizovať,dva dni dozadu som robil postrek sulkou,čo tej síry asi bolo viac ako pár kvapiek do koreňa.
A pokud kopřivy rostou tedˇ,může se hnojit tímto roztokem kdykoliv, jak mi radí poslední komentář?
Promiňte nějak jsem se s těmi vašimi nick-y ztratila.
aha... pro milan 23
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.