Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ach ty kopřivy a jak proti nim

Od: farizejka odpovědí: 19 změna:

Po likvidaci smetiště větví a následném vypálení se přesto tedˇna jaře objevili mladé kopřivy a to ještě víc rozlezlé.Včera jsem se snažila je likvidovat,ale zbyla z toho jen beznaděj a bolavá záda.

Neexistuje něco snažšího a hlavně účinného.

doplněno 12.04.15 15:54:

Ta samotná kopřiva se sekačkou dá na krátko seříznout,ale to jste neviděli co za "království" těch kořenů jsem objevila táhnoucí se všemi směry.Chcete-li to vytrhnout čeká vás prcha hlíny na obličej.

Díky za pochopení a rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na kopřivy by měl fungovat Rondup, nicméně já se držím zásady, že nejlepší herbicid je motyka. Na první dobrou to nedáte, ale jde to.

doplněno 12.04.15 16:06:

Musíte si vybrat, zda zvolit cestu mechanickou, či chemickou (Roundup). Potom dle již uvedených rad. U mechanické cesty vykopat co jde a sekat a sekat, nesmí se vysemenit. V zemi vždy něco zůstane, ale kořenový systém se oslabí a zbytek dokoná sekačka či srp. Pokud je to na místě, kde může růst tráva, tak zasít trávu, ta sekání přežije be zúhony a oslabená kopřiva pak už nemá šanci.

Nechte kopřivy narůst alespoň 20 cm a potom stříkněte postřikem typu Roundup. Vstřebává se pouze přes listy, tak ať jich je co nejvíc.

hodnocení

2x

Stačí posekat, ale než začnou kvést!.Natě spálit. Toto sem opakovala při každém výskytu po 3roky.Bylo jich stále míň a míň. Dnes nemám u chaty jedinou kopřivu. Je to babská rada, ale funguje !

radkapod*

Natě nepálit! Z natí udělat výbornou kopřivovou jíchu...vaše rostliny to ocení *palec*

mases*
hodnocení

1x

Použil bych Roundup,ten zlikviduje všechno :)

hodnocení

0x

udělat z nich čaj,,nasušit a pak třeba vytrhat

fantomas007*
hodnocení

0x
Nejlepsi je opravdu bud roundup nebo dominator.Je levnejsi a ucinek stejny.zminene pripravky jsou tzv.totalni listove herbicidy,takze pusobi přes listy.Vyberte si pekne pocasi,at neprsia nefouka vitr.Osvedcilo se mi koprivy poslapat a pak je postrikat.Rychleji se ucinna latka dostane do pletiv a dal az do korenu.Po tydnu od aplikace zacnou koprivy zloutnout.

hodnocení

0x

na koprivu plati dobre rukavice.

koprivy
hodnocení

0x

Rondaup, Dominator, Kaput je to samé. Jen cena je rozdílná. Na kopřivy jedině Garlon pokud se sežene

hujer123*

Garlon je selektivní herbicid. Na použití jaké potřebuje tazatelka je zbytečně drahý i když ze selektivních je nejlacinější. Použil bych Dominátor.

koprivy

Ale skutečně účinný na kopřivy a hlavně přeslička, byť se musí nátěr opakovat

hodnocení

0x

Raz som niekde čítal,že je potreba streknúť striekačkou s ihlou kyselinu sírovu,napr,zo starej baterky do koreňa.Osobne som to neskúšal.

A co ekologie !

Dalo by sa polemizovať,dva dni dozadu som robil postrek sulkou,čo tej síry asi bolo viac ako pár kvapiek do koreňa.

farizejka
hodnocení

Určitě se chovám šetrně a kyselinu apod.rady nepoužiji na mé zahradě ( ani jiné půdě ).

farizejka
hodnocení

A pokud kopřivy rostou tedˇ,může se hnojit tímto roztokem kdykoliv, jak mi radí poslední komentář?

Promiňte nějak jsem se s těmi vašimi nick-y ztratila.

aha... pro milan 23

milan23*
Kdykoliv, cokoliv ...
Hledejte pod heslem kopřivová jícha, jícha z kopřiv...
Neutratíte za herbicidy, kyseliny, a podobné nesmysly a ušetříte za insekticidy a hnojiva... A pokud je nasušíte, přes zimu je prodáte chovatelům drobného zvířectva...
Já si kopřivy hýčkám na bývalém spáleništi asi 10 x10 m. Všechny upotřebím, ani nestíhají dorůstat...

milan23*
hodnocení

0x
Pokosit, nacpat do sudu s vodou, nechat pár týdnů a máte výborné dusíkaté hnojivo a zadarmo...

kklaban
hodnocení

0x

Já si kopřivy dávám do čaje. Mladé jsou nejlepší a nejvýživnější a mají pozitivní účinky. Pokud je chcete zlikvidovat tak si je vykopejte motykou to máte nejlevnější. Roundup je drahej jak prase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]