Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už máte osazené truhlíky na balkoně?

Od: rakave* odpovědí: 13 změna:

Máte už někdo osázené truhlíky venku na balkoně? Já mám mladé rostlinky kopretin a láká mne je dát na balkon.A co kaktusy? Ty bych také už mohla dát ven?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

kopretiny klidně , ale kaktusy bych nechala ještě doma v noci je chladno

hodnocení

2x

Já mám muškáty v truhlíkách, ale na parapetu. Na plech je dám později. Nějakou dobu je nechám venku, ale na noc uklidím, ať si, holky, zvykají :) To je dobře, že už je jaro, nejen podle kalendáře! Teplo, voňavo, zpěv ptáků, kytky kvetou. Je opravdu hodně fialek všude, v každém trávníku. Krááása! *slunce*

sebod*

Babčo. U nás už fialky odkvétají. Ale před týdnem jsme byly s vnučkou venku a našly jsme takový svah cca 20 krát 5 metrů. Tam byla fialka na fialce. Od tmavě fialových, po maličko světlejších, přes jen tak lehounce fialových až po bílé. To byla fakt nádhera.

Dneska se zase jdeme podívat do lesa na místo které je poseté podléškami (jaterníky), takže zem je pokrytý stovkami fialových květů (sem tam se zase vidí růžový nebo bílý). A nad tím kvetou lýkovce - ty mají i přes metr na výšku. Tak se jdeme kochat *smich*

hodnocení

0x

Kopretiny se do truhlíku nehodí,jsou moc vysoké

rakave*
hodnocení

Pro zavinac: Miluju kopretiny.Už jsem je v truhlíku měla a v truhlíku moc vysoko nevyrostou.Ze začátku jsem mívala kopretiny Sněhurky.Byly nádherně bílé,ale teď už je nikde nevidím.

Kopretiny jsou pro mne nejhezčí kytka,,ale ty co mám já,by v truhlíku nemohly být,,nevím co máte za druh,,ale klasické kopretiny na truhlík jsou vysoké.Neznamená,jak mají málo hlíny,že budou menší.Mám kopretiny vyskoké přes půl metru ..

lidus*
hodnocení

0x

Rozmarýn a Azalka už na veku jsou, v pondělí koupím Lídlu akční truhlík s muškáty a také jde ven.

hodnocení

0x

Včera jsem vyndala afrikány a stromkovou růži,tak snad už nebude mrznout. Ještě bych chtěla premiérově do většího květináče lobelky,nevíte někdo,jak jsou náročné na pěstování a jestli by jim vyhovoval balkon na východní stranu? Děkuji :).

winka

Koupila jsem si lobelky stejně jak vloni,ale ony se kladou,jako by byly popínavé.

Mám je z Tesc v takových plastových košíkách obsahujících 10 květináčků.

Jojo, lobelky jsou už ve čtyřech barvách: bílá, růžová, světle modrá a sytě modrá. A také jsou nízké, keříkové a převislé. ;) Kdysi jsem si je koupila do truhlíkům, k převislým muškátům, na tu stranu, kterou vidím já. Zvenku je truhlík krásný, ale z okna není nic moc. Zasadila jsem je pro sebe. Vylezly po skle, až do poliviny okna. :-D

A také jsem dala ven tlustici. Vypadá velice spokojeně. Ona letnění miluje. Vždycky povyroste a zesílí, přímo neuvěřitelně.

doplněno 12.04.15 16:15:

Ne, podpěrky jsem neměla, lezly po skle samy. Co na sklo nedosáhlo, to viselo, jako nádherný vodopád. Není problém dát ke kraji převislé a od kraje keříkové. Tím budete mít truhlík úplně zakrytý. Lobelky jsou nádherné!

winka

A jakým způsobem lezou po skle,také je mám pro radost a o převislé nestojím.Máte tam podpěrky nebo jak?

hahanaj*

to budou lobelky převislé pokud se kloní dolů

radce*
hodnocení

0x

Kaktusy ven klidně, mám je taky venku, pokud by něco hrozilo, stačí přehodit na noc netkanou textilií nebo něčím podobným, Ne igelit.

Kopretiny do truhlíku? To nevím, jsou na to moc vysoké, teda ty normální a nějaké malé neznám.Do truhlíků je spousta nižších rostlin, nebo převislých ( do stínu i na slunečnou stranu) a taky koření, to v truhlíku na sluníčku jde krásně ( ne úpal a hlídat zálivku), a výhoda je, že máte vždy po ruce...

Já zkusila i jahody,taky byla úroda, ale chce to hnojivo na jahody a vláha,ne přemokřit.mnoho úspěchů!;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]