Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie Genie - kvete 2x?

Od: ola® odpovědí: 4 změna:

Máte prosím někdo magnolii ,,GENIE,, . Máte nějaké fotečky, nebo zkušenosti? Jde mi o to, jak vysoká a široká Vám vyrostla, jak moc kvete a jestli je pravda, že vykvete podruhé? Koupila jsem si ji teď na tržišti v Polsku, vysokou cca 170 cm, za 850 kč. Už má některé poupata napučelé, jedno dokonce už vykvetlo, ale zčernalo, protože ho v noci šlehnul mrazík. Prosím máte ji někdo už delší dobu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Magnolii mám, ale jestli to je Genie, to nevím. Mám prostě tu klasickou růžovou. Tahle teda kvete jenom jednou a ty, co běžně vidím také. Dejte sem fotku té Vaší. Moje kamarádka má tmavěfialovou, ale také jí kvetla jenom jednou. Venku je zima, ale odpoledne půjdu a vyfotím. Ta moje je chudák, protože jsem ji vysadila na místo, kam jsem o kus dál později zasadila třešeň a ta se tak rozrostla do šířky, že tu magnolii utlačuje. Musela jsem ji provázkem ohnout kmínek a odklonit. Asi se jí tam ale nelíbí, protože byla vysazena dříve než ta třešeň a ta je obrovská a magnolie je proti ní prdítko. Vykopávat se mi ji nechce, bojím se, že to nepřežije. Ale vnukla jste mi nápad a sama se tady zeptám jestli to jde. Jinak má zatím poupata a jedno nahoře rozkvétá. Pak dopošlu tu fotku.

doplněno 08.04.15 12:31:

Tak jsem se koukla a našla jsem na netu, že ta Vaše kvete dvakrát a je to ta fialová co má kamarádka. Teď už se vídáváme zřídka, ale jestli nezapomenu, tak se jí zeptám. Třeba byla tenkrát ještě ta její malá a proto kvetla jenom jednou.

floro*
hodnocení

0x

Tento kultivar je novinkou na trhu, takže zřejmě ji nikdo nemá déle než opravdu několik málo let a vysokou a širokou ji asi nemá nikdo. Já jsem ji sadila jedné zákaznici asi před dvěma lety, a opravdu vykvetla i na podzim. Přes zimu ji ale zlikvidoval pes, takže na jaře se sadila nová. Květy má ale nádherné!

hujer123*
hodnocení

0x

Magnolii Genii jsem zasadil na jaře a nekvetla a vypadá to, že nepokvete ani na podzim. Ale mám ještě jiné odrůdy a ty letos kvetou podruhé. Zřejmě je to tím teplým létem.

Magnolie Genie - kvete 2x?
Magnolie Genie - kvete 2x? #2

aaa
hodnocení

0x

Já ji koupil tady v Čechách za 800.- Kč. už je to asi 6. roků a opravdu u mě kvete dvakrát. Včera jsem fotil poupata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]