Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, co mohu dát do truhlíků? Jsou zavěšeny na plotě, je to východní strana, přímé slunce a déšť. Moc se mi líbí MILIONBELS, myslíte, že by to vydržely? Odzkoušenou mám Bacopu, ta je v pohodě, ale petůnky a surfinky, těm se tam moc nedařilo. Muškáty, tam nešly vůbec. Pořád byly takové zakrnělé.
Děkuji,
Já jsem na tom byla jako Vy a neustále jsem hledala co dát do truhlíků na okna. Mám je na východ a slunce tam svítí od časného rána, až do 13 hodin. A když to praží, tak to teda praží, protože není co by okna zvenku nějak stínilo. Když prší, tak jsou tedy částečně chráněné střechou. To už musí být veliký liják a vítr, aby to šlo na truhlíky. Vyzkoušela jsem tam už všechno. Koupila samozvlažovací truhlíky a to bylo ještě horší, protože ve vedru se v nich voda v zásobníku asi přímo vařila nebo co, protože to květiny nevydržely. Na jaře byly překrásné a bujně rostly a postupně začaly skomírat a před koncem sezony z toho byla košťata. A to jsem hnojila. Vloni jsem měla zlomenou nohu, tak jsem nemohla nic včas koupit a nakonec jsem do truhlíků dala někdy na začátku června, možná i déle to, co jsem v zahradnictví ještě našla ke koupi. Byly to zbylé a dost nepěkné a umrněné voskovky co nikdo už nechtěl. Dal mi je zahradník za dvě koruny jednu a byl rád, že je nemusel vyhodit. Výsledek byl ten, že jsem měla na oknech nejhezčí kytky jaké jsem si kdy koupila. Krásně se rozrostly a kvetly jako o závod až hodně dlouho do podzimu. Takže letos je koupím také a ještě vymyslím, co dát mezi ně. Ale kdybyste mi je radili před tím úrazem, tak bych si je nikdy do oken nedala, protože mi přijdou jaksi obyčejné. Ale když se rozrostou a mají spoustu květů, tak jsou krásné. Sousedce vedle viselo dolů pár olysalých šlahounů převislých muškátů a právě ty milionbels které byly také opelichané a zrezlé. Já vyzkoušela během deseti let snad už všechno a nikdy to nebylo jako na obrázku, ať jsem dělala co chtěla. Muškáty mám ráda ty vzpřímené s velikými květy a ty mi tady teda jdou dobře, ale zase mi pak hodně zastíní okna, tak je dávám jinam na zahradu. Také jsem vyzkoušela lilek převislý - fialový. Je to trvalka a roste velice rychle a krásně kvete, ale tvoří dlouhé šlahouny a já toho měla plné okno, také se moc rozrostl. Mám ho stále, ale nyní v závěsné nádobě a jinde. Uf, to jsem se zase rozkecala.
Milionbels jsem kdysi pěstovala na balkoně zavěšené směrem ven. Truhlíky byly na východní straně, na větru, slunci a dešti. Rostliny narostly do nádherných rozměrů, později plné květů. Jednou týdně jsem hnojila hnojivem na kvetoucí rostliny. Zalévala jsem 2 - 3 x denně, ráno, večer a v době horka i po poledni, kdy už tam nesvítilo slunce. K výsadbě jsem kupovala sazenice. Pěstování milionbels mi šlo samo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.