Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roubování za kůru

Od: sansnomf® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,rozhodl jsem se přeroubovat vzrostlejší špendlík a v lednu si pořídil rouby meruňky,které jsem měl uskladněné v podzemním krechtu.Teď vypadají takhle(viz obr.).Můžu je naroubovat,nebo jsou již příliš vyrašené?Děkuji za názor.

Roubování za kůru

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já to loni měl v podobném stádiu a chytil se mi jeden ze tří. Ale rouboval jsem na kopulaci na slabé stromky. Teď jde jen o to jaké je u vás počasí. Podle mě je na roubování za kůru ještě brzo. Na to musí být strom v plné míze a to bude až pokvete. Otázka je, co do té doby udělají vaše rouby.
hodnocení

To znamená,že mám počkat,až špendlík rozkvete?

doplněno 04.04.15 09:31:

Lokalita:Brno.

doplněno 04.04.15 09:42:

Pardon, Vaší odpovědi to logicky vyplývá.

Možná by stálo za zkoušku roubovat to v místě prvního rozvětvení. Na jednu stranu píchnout rouby už teď a druhou říznout až v květu. Třeba se jedna varianta chytí. Dřív se stejně doporučovalo nechávat na peckovinách jednu původní větev jako tažnou takže třeba ta část kterou necháte až do květu potáhne mízu a tím oživi rouby na druhé uříznuté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]