Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thuje nebo cipřiše...?

Od: jas odpovědí: 13 změna:

V Tescu navezli vagon thují a cipřišů...ráda bych věděla,kde jsou vhodnější t.j. na balkoně nebo na zahradě a jak se rozrůstají ( do výšky a šířky) aby mi nezarosly velký prostor.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

jas. Tůje a cypřiše. To je příliš obecný pojem. Jeden Ti poroste do výšky, druhý spíš do šířky, jeden snáší řez, druhý moc ne... Musíš se podívat na popis, nebo zeptat prodavačů (i když v Tescu Ti k tomu asi nikdo nic bližšího nepoví)

eivlis*
hodnocení

0x

V prve rade bych to urcite nekupovala v Tescu, ale u pestitele..Ty stromky v techto marketech trpi, nestaraji se o ne dobre, koreny usychaji atd. Neni to pravidlo, ale deje se to casto, takze na to pozor, aby pak neprislo zklamani, ze se stromek neujal..Vloni jsme kupovali na jednu stranu zahrady thuje a letos kupujeme na dalsi stranu opet thuje.Cypris mame velmi vzrostly uprostred zahrady jeste od puvodnich majitelu a nadsena z nej nejsem, nelibi se mi..

thuje

My ty zahradě s thujemi říkáme hřbitov

nemamjmeno

To je přesné :) prosychá to a všude padá suché jehličí. Děs :)

,,špatně se staráte o ně...chce to také své hnojení..

nemamjmeno

To bych těžko zvládla, rostou totiž u sousedů. Vítr fouká to uschlé jehličí všechno k nám :) Jehličnany prosychají všechny a žádné hnojivo je nezachrání. Potřebují prostor a světlo. :)

Chryzathemy mám ráda, jen cypřiše a thuje jsou pro ty, co se neumí o rostliny starat. Kvetoucí zahrada a v zimě neopadavé listnaté keře jsou mnohem hezčí dekorace. :-D

eivlis*

Jo, to uz jsem taky slysela, ze jim tak nekdo rika jako vy, ale nam se thuje na zivy plot libi:)

nemamjmeno

Sázejte lidé, když se vám to líbí, ale nezapomeňte se napřed domluvit se sousedy, jestli to nebude vadit jim.

Jestliže se s nimi nedomluvíte, podle zákona nesmíte zasadit Thuje blíž než 1,5 m od plotu a musíte je udržovat ve výšce maximálně 3 metry.

Některé totiž dorostou až 15 m a v tom případě už je musíte mít mejméně 3 m od sousedovic pozemku. Nezapomeňte také na to, že jehličnan koření mělce a kořeny půjdou do šířky stejně daleko, jako je výška stromu. Umí vysát všechnu vodu v okolí a v blízkosti takové krásné Thůjky už se tedy nebude dařit žádné jiné rostlině. :)

a jak říkáte Chryzanténám,,,také pohřební? Tůje jsou krásné,,ale také potřebují své..

V Tesku je mají nejdéle 3 dny a Tůje nemají čas uvadnout-

hodnocení

0x

Včera jsem koupila zrovna v Tesku Tůje a jeden Cypřišek.Náhodou já jsem spokojena,,žádné vyschlé kořeny Na balkon se to nehodí. Jedině snad Konika ta roste málo ...A nestříhá se.Je to takový jehlečnan a roste do konusu --čili do jehlanu. Zajedte si do Hlučína k zahradníkovi Novák Milan má tam dobré rostliny.Jsou pěkně rostlé a vzrostlé neponičené..Myslím ty Tůjky,Tůjky do šířky a cypřišky do špičky spíše

jas
hodnocení

Nikam nepojedu,ptám se na ty ,co mají v Tescu,potřebuji jen na balkon- terasu, pokud se to tam nehodí,hodím ho na zahradu.

Takže cipřich,jak radíte,děkuji.

doplněno 02.04.15 19:23:

google.cz/...

Ten malý se mi předloni cestou v autě spálil je to možné?

Mo jestli ještě budou,,byl tam dneska můj a už je neviděl..zavolejta si tam ,,já jsem na ně čekala ja psali že budou v letáku..Je tomu cca 14 dnů tak jsem koupila v Hornbachu také,ale ty Tesko jsou krásné,větší a levnější...ale ty tůjky si můžete vytvarovat jako japonské...jako Buxus ,,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]