Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba skleníku

Od: sansnomf® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,uvažuji o koupi skleníku v délce od 3.5 do 4 m.Chtěl jsem zn.Gardena 7000,ale byl jsem na poslední chvíli varován na neseriozností dodavatelů(jiné rozměry,než si objednáte a komplikovaná reklamace) a také na polykarbonátové osazení,stejně jako na jeho upnutí pomocí klipsů,které je nestabilní.Mohli byste mi prosím doporučit vhodný objekt s cenou plus mínus 10000Kč a základnou?Moc děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přesně tuto otázku jsem zde nedávno položila. Podívejte se na otázku "Jaký skleník". Najdete tam docela dlouhou diskuzi.

Za sebe Vám k tomu řeknu toto. Zrovna včera jsem si libovala, že jsem nakonec od této koupě ustoupila, protože je tady takový vichr, že by stoprocentně ten karbonátový skleník dávno uletěl. Dívala jsem se totiž na zahradu, kde jsem si nakonec opravila ten foliovník, který tam je víc jak deset let, ale byl stavěn bývalým majitelem baráčku a jelikož si ho stavěl pro sebe a sám, tak nešidil. Plachta na foliáku se včera nadouvala fest a kdybych pořádně nezakopala novou folii kolem dokola do země, tak by ji ten vítr určitě odnesl.

Já jsem také chtěla něco hezkého a nového a hodně mne ty všelijaké nabídky a hlavně obrázky těch skleníků lákaly. Ale když jsem to opravdu probírala ze všech stran a pročítala všelijaké nabídky a i recenze, tak mi nezbylo než se na to fakticky vykašlat. Dnes je už počasí opravdu nepředvídatelné a prudké větry nejsou vzácností, takže taková hračka která je do 15cti tisíc korun, určitě nevydrží. To by chtělo udělat solidní konstrukci a použít jiný materiál, než jaký je v dnešních nabídkách a to by vyšlo podle mne minimálně na padesát tisíc. Jinak jsou to vyhozené peníze doslova do větru. A nikdo Vám peníze nevrátí, protože řeknou, že jste skleník špatně ukotvil, nebo dokonce umístil na nesprávné místo, nebo nechal otevřené dveře a tak dál.

Ty klipsy jsou skutečně k ničemu, dočetla jsem se to na mnohých portálech. Lepší jsou ty zásuvné desky, ale i to je pofiderní záležitost. A skleník 4x3.5m, vyjde na víc jak deset tisíc. Spíše k patnácti tisícům a to si ho musíte sám postavit. A upozorňuji, že i když všichni prodejci píšou, že to je hračka a velice snadná záležitost, tak tomu opravdu tak není. Schválně se běžte podívat někam, kde ho mají vystavený někde v prodejně a koukněte se pořádně na tu konstrukci, garantuji Vám, že Vás chuť přejde.

doplněno 01.04.15 08:39:

A ještě jsem chtěla dodat, že jsem zrovna dneska myslela na to, že se vrátím ke své otázce a napíši všem se kterými jsem na toto téma diskutovala, jak jsem ráda, že jsem to nakonec neudělala a nic nekoupila, protože dnes bych tady určitě brečela a sbírala rozlámaný skleník po zahradě. A otevřela jsem poradnu a vyskočila na mne zrovna Vaše otázka. :) Takže moje rada zní, pořádně si to rozmyslete. 15 tisíc je dost peněz.

Vychytrale jsem si prodala ocelový skleník 4,60 x 3,60 m,jen proto, že se musel občas natírat a koupila daleko menší, polykarbonátový za 13500 Kč. Po minulém větru jsme ho ještě komplet nenašli! Vylétlo z něj 5 desek, 2 jsme museli dokoupit. Je to hrachovina. Svého činu upřímně lituji.

hodnocení

Vůbec jste mě nepotěšila,ale díky za upřímná a určitě pravdivá slova.Chci mít skleník za řadovými rodinnými domky ze všech stran a ze severní stojí bytovka,takže s tím větrem to není tak zlé.Ale nasadila jste mi brouka do hlavy.Počkám na další názory a jdu se podívat na Váš příspěvek.

To Vás velice dobře chápu. Ani já nebyla potěšena, když jsem celá nadšená začala s hledáním nového skleníku a postupně zjišťovala skutečnosti. Víte, já mám ten foliovník také jaksi "utopený" na pozemku a hned za ním je plot a přesto jsem se včera a nakonec i dnes, když pozoruji co s ním vítr dělá bála, že to nakonec nevydrží a rozpadne se to. Takový tady byl vichr. Celá konstrukce se kývala ze strany na stranu. Dřevo je už staré, ale vydrželo to i když to není žádná krása na pohled. Já to šla před chvilkou vyfotit, ale asi nemá cenu sem obrázek vkládat, Vy hledáte nový skleník a ne barabiznu co jsem nakonec já "opravila". Víte, kdyby mi bylo o deset let méně, tak bych do toho šla, ale určitě ne do těch polykarbonátových a hliníkových hraček. Investovala bych do solidního opravdového masivního skleníku s ocelovou konstrukcí a výplní ze skla. Ale to je dnes dost vysoká cena. Vy jste chlap, tak byste si asi udělal většinu práce sám, ale i tak to vyjde na víc než dvacet tisíc. Schválně sem pak napište jak jste to vymyslel a kolik Vás to celé stálo. Bude to zajímat i ostatní, tím jsem si jistá. Je tady hodně zahrádkářů.

hodnocení

Tak jsem to celé pročetl a báječně se místy pobavil,i když s trochou nostalgie.Nicméně moc díky za informaci,ještě dnes zajedu k jednomu kutilovi,který poradí.Bude-li to zajímavé,svěřím se.Hezký den!

myse*

já nakonec koupila ruský skleník Volya. Zatím jsme ve stadiu stavění, takže vítr neodnesl *smich*

mezi baráky bych se toho nebála, tak ten vítr není takový jako na otevřeném prostranství nebo velké zahradě...

Ale určitě ne se sponkami! hliníková konstrukce taky moc nevydrží.

Já si bez skleníku už neumím představit to pěstování, tak ´hezky mi tam všechno rostlo, slimáci se tam nedostali a když dostali, tak jsem je snadno vyhubila...

Myse, také jsem na tento Volya koukala. Až dostavíte určitě dejte foto. A hlavně jak to šlo a kolik chlapů to dělalo a jak jste ukotvili atd.

za mě jedině toto,mam 5 let a naprostá spokojenost,kroupy a vítr a ani se to nehlo,nekupuji to na par let.hliník nechci ani za darmo je to hračka ,to lítá jak drak nedávno to tu hasiči museli sundávat ze stromů

vp-sklenik.cz/... to jako reklamu ale mam od tud jen na podívání

doplněno 01.04.15 13:12:

vp-sklenik.cz/...

Pajars a že jste se neozval, když jsme tady o skleníku sáhodlouze diskutovali asi před měsícem. A teď sem dáte odkaz, kde je napsáno, že už žádný skleník nemají a že je jim to líto. To je nějaká divná firma, když na začátku sezony nedokáže zajistit zboží. Píší, že když si ho objednám, tak ho budu mít až na podzim. Ale když si ho objednám teď, tak budou chtít určitě zálohu... tak mi to připadá jakoby chtěli napřed nashromáždit peníze, aby mohli vůbec zboží nakoupit. A to nedělá zrovna dobrý dojem. Klikala jsem na jejich ceny a jejich nabídky a nic se neotevřelo. Teda na Vašem odkazu. Opíšu si tu firmu a zkusím to jinak. jestli se tam objeví alespoň něco. Jak si mám objednat něco co nevidím a neznám cenu, to teda nevím.

doplněno 01.04.15 17:50:

Tak doplňuji. Nakonec jsem se do jejich nabídky dostala, byla to moje blbost. Stačilo kliknout jinam, do jiného políčka a otevřelo se to. A nakonec jsem si vzpoměla, že jsem i tuto firmu našla, když jsem tenkrát hledala, ale když jsem si to spočítala, tak to vyšlo na dost peněz. 3m x 2.5 m přibližně a minimálně 26.500Kč. Tedy i s montáží. Tak to bylo pro mé potřeby drahé. Ale stejně mi je divné, že už nemají v nabídce ani jeden skleník. A když jsem to dočetla až ke konci, tak tam píší, že to jsou ceny z roku 2008 a některé 2013. Ještě se kouknu jednou. To co říkají o svém zboží se mi tedy líbí a myslím, že pokud to je pravda, tak by byl tento skleník fakt dost dobrej.

hodnocení

Tak pozor,milá Suzymon,na něco jsem přišel a jdu po tom.Až budu mít jistotu,rozdělím se o tu senzaci s Vámi.

Ahoj Sansnomf. (heršoft to je přezdívka *uf* člověk se zapotí, než to napíše správně)

Jak vidíte, sleduji vlákno pilně. Tak už se těším! *ua**placni*

doplněno 04.04.15 08:52:

Tak to mi je Vás upřímně líto. Dovedu si představit, jaký má člověk vztek a jak by si nejraději otloukl hlavu o zeď. A moc Vám děkuji, i za všechny ostatní, že jste to sem napsala. Oni ti prodejci dnes nejsou vůbec spolehliví a lžou, jen aby zákazníka nachytali. Určitě jste pomohla hodně lidem. *palec*

doplněno 04.04.15 22:20:

Tak jsem si početla a pokoukala na obrázky. Gratuluji "Sanfo.." ke koupi skleníku a přeji příjemné stavění. Určitě se povede, protože je k dílu chuť. Já jsem ráda, že jsem žádnou tu opičárnu z hliníku a plastu nekoupila a zůstanu u té své rozviklané boudy. Pořádnej chlap na obzoru není a sama to nezvládnu. A navíc mne opustil ten správný budovatelský elán. Aůe je legrace, že já mám zase doma ty dlaždice. Vykoupila jsem totiž vloni v jedné prodejně vzorky, co měli vystavené a likvidovali to. mám toho hodně za 500 Kč a naplánovala jsem si, že budu vyrábět mozaiku u vchodu. Roztřískám ty kachle a budu tvořit. *smich* Když se mi to povede, tak se přijdu také pochlubit.

Tak díky za info a samozřejmě předpokládám, že sem pak vložíte foto hotového skleníku. Ať se mohu alespoň pokochat pohledem, když už to jinak nejde.

hodnocení

Dobrý den,Suzymon and spol.,tak jsem už vsadil a koupil.Mám to doma,jenom postavit.

hodnocení

Nikdy neříkejte nikdy.Podle mě je nejcennější mít ty dlaždice,ten zbytek je pro Vás hračka,protože jak známo iontelektuálka zvládne vše.Opravdu na tom nic není.Až to budu mít,dám vědět,ale ty kachle můžou být taky velmi zajímavé.

hodnocení

Mám toho na srdci víc,takže zatím jen obecněji.Moje názory berte s rezervou,nejsem ve vybírání skleníků žádný profík.

Došel jsem k názoru,že solidní skleník do 10000 neseženete.To všechno jsou asi buď podvody,nebo šmejdy,které vám dlouho nevydrží.Reklamace nejistá.Navštívil jsem svého známého,domácího kutila a prohlédl si jeho skleník,koupený v Baumaxu.Má ho 10 let,vypadá skvěle a on je s ním velice spokojen.Jedná se o značku Profi 07 o rozměrech 3.18x2.48,výška kolem 1.85.Má ho postavený a přišroubovaný na betonových dlaždicích 40x15x10.Skleník je z pozinkovaného plechu se skleněnou výplní.Poté jsem neváhal a přes naprosto odpudivé jednání prodavaček v Baumaxu,které tomu vůbec nerozuměly,jsem si ho koupil.Cena:9990 Kč.K tomu je možná metrová přístavba ,ale je drahá.Metr stojí 4000 Kč,přesto jsem to vzal taky.Nemusí se nic betonovat,jen zasadit dlaždice s pomocí vodováhy do hloubky cca 10 cm.Dolů dáte písek,aby se to lépe štelovalo.Dlaždice přečnívá asi 7-8 cm,tedy i skleník je pak vyšší.Neexistuje,že by vítr něco odfoukl.Bohužel pokud neseženete dlažbu někde v bazaru,vyjde vás to skoro o 1500 Kč víc.Mám náhradní řešení.Koupím pouze 6 dlaždic,které ukotvím na každém rohu a uprostřed delších stran.Zbytek doplním betonovými sloupky z vinohradu naležato.Ty položím na zem a srovnám výšku s dlaždicemi.Šroub dám do hmoždinky ve sloupcích,ke každému oknu jednu-tedy asi po půl metru. Zatím je to na bázi teorie,určitě se objeví i další problémy,ale zárukou je to,že jsem viděl skleník po 10 letech provozu.Jo,z dalších výplat si asi doobjednám další okno a hlavně gumovou izolaci na skla.Určitou nevýhodou je vyskladnění,protože skla jsou všechna pohromadě v jedné paletě,což váží minimálně 150 kg,chce to tři chlapy,nebo plošinu na sesmeknutí z vozíku a pak rozebrat a jednotlivá skla odnosit.Až budu se stavbou dál,rád poreferuji.

111®
hodnocení

0x

když vás tak čtu, tak já si vyrobil tohle:

Volba skleníku
Volba skleníku #2
Volba skleníku #3
hodnocení

Vypadá to ohromně,upřímně Vám závidím Vaši zručnost.Ale fólii budete muset rok co rok měnit.A to je bratru tisícovka,

111®

to je netkaná textilie a vydrží i 2 sezony...ono na tom hadráku nic není. pár Jackelů spojek a rohů pak klipsny na přichacení textilie..jsou tam použity 3 profily 15x15 na stojky a příčky uzavřený profil , pak U profily 20x20 a 25X25 na přichycení textilie

a výhodu to má v tom, že to každý rok postavím jinam. výška stojek je 1,5m, z tohoje 0,3 v zemi..jinak modul je 2m a mám ho postaven většinou 2x6m

Volba skleníku #4
Volba skleníku #5
Volba skleníku #6
hodnocení

Moc pěkná práce,opravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]