Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce

Od: paja80* odpovědí: 4 změna:
Nevím, proč mi předchozí příspěvek systém přejmenovat, takže vkladám otázku znovu :)
Ahoj,
zjistil jsem, že mám doma na některých rostlinách (banánovník, yucca, kokosová palma) nějaké malé (asi 1 mm) broučky. Na banánovníku jsem také objevil bílá místa, která se dají setřít.
Prosím Vás, nevíte někdo o co jde a jak se toho zbavit?
Děkuji moc za rady,
Paja
výtka
Upozornění od administrátora 11. 07. 2007 15:51:33
mozna pojmenovani broučci nic moc nerikalo, ale bila mista na bananovniku byla trefnejsi... kazdopadne nema smysl mit tu 2 stejne otazky... takze bude vymazana

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja80*
hodnocení

No jo, ale netýká se to jen banánovníku. Je to všude :(
michelin*
Myslim, ze by to mohly byt svilusky. Taky se jich pokousim uz nejakou dobu zbavit, zati marne. Ma pomahat pravidelne roseni roseni, zvlhcovani vzduchu a Biool...Mnozi se to neuveritelnou rychlosti a je schopne to zlikvidovat vsechny rostlinky co mate v byte...Tak hodne stesti:)
jvag*

Svilušky jsou menší nežli 1 mm a dělají pavučiny.

Mě se je podařilo zlikvidovat celkem jednoduše - chemický přípravek OMITE + dání do igelitového pytle na cca týden. Svilušky nerady vlhko, ani tu chemii. Zabralo mi to na 100%. V případě potřeby bych to zopakoval.

Hodně jsem přemýšlel, kudy se mi dostaly do bytu a našel jsem jen možnost, že se přitáhly z venčí na vrbových proutkách, které jsme měli ve váze vedle našich kytek.

woodstock*

Na svilušky pozor! Jako malé dítě jsem si hrál v křoví a udělal se mi po těle výsev pupínků. Jelikož jsem alergik, zkoušeli na mě různé prášky proti alergii, než doktoři přišli na to, že jsou to svilušky, které se zavrtaj do kůže!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]