Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou květinu do malého otvoru

Od: minda® odpovědí: 9 změna:

Pěkný den všem rádcům - mám takový specifický problém a uvítala bych radu. Na zahradě jsou ve svahu pozůstatky staré brány, pod zemí a vykukují železné zbytky. Když sekám traktůrkem trávu, mám s nimi problém - vždycky je musím dlouze hledat, v trávě nejsou vidět, pak do nich zapíchnout tyčku, abych se jim vyhnula a nezničila sekačku. Jsou 4 - viz foto. Napadlo mě zasadit do kulatých otvorů nějakou květinu, která by neměla mnoho kořenů a nerozrůstala se - je tam jen 14 cm do hloubky a díra má průměr 6-7 cm. Myslíte, že by to šlo? A jakou rostlinu byste mi poradili? Napadá mě gerbera, kopretina, třapatka - ale nevím, jestli se oddenky nerozmnožují...

Jakou květinu do malého otvoru
Jakou květinu do malého otvoru #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarin*
hodnocení

4x
Nebo vykopat cca 15cm a uříznout flexkou.

hahanaj*
hodnocení

2x

no v tak malém otvoru myslím, že nemá šanci nic přežít... jednodušší by bylo ty pozůstatky vykopat

floro*
hodnocení

2x

Vždyť nemusíte nic sázet dovnitř. Stačí něco, nějaký keř, vysadit těsně vedle a trubku začlenit do kořenového prostoru. Pokud tam ale budete chtzít nějakou trvalku, tak v trávníku vám moc neporoste, trávník ji bude dost sužovat.

hodnocení

0x

V takovém malém otvůrku bude každá kytka jako vězeň. Nehledě na to, že kopretiny a třapatky se velice rády rozrůstají do trsů. A tady by neměly kde.

Gerbera je zase rostlina pěstovaná v interiéru. Ta vám venku neporoste /max. ve skleníku/.

Opravdu to odkopat a uříznout níž, než je terén. Vidím tam i nějaký beton, vykopat to celé by asi bylo hodně náročné. Ale odkopat pod úroveň a pak odříznout.

Květiny vám v tom určitě nepůjdou. Jaga.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, několik návrhů řešení: 1) Vykopat, uříznout, odstranit, zahrnout. 2) Navalit na to nějaké pěkné velké kameny. 3) Zarazit tam menší trubku ukončenou ploškou a na ní květináč s kytičkou. 4) Do otvorů narazit vyšší trubky, nahoře je spojit a udělat opěru pro popínavou rostlinu, kterou si tam vedle zasadíte. No, a zcela nejjednodušší by bylo zasadit do přiměřené blízkosti cokoliv, co vyroste více než tráva - kytička nebo keřík. Kořeny se vydají směrem, kde bude prostor, ty trubky zarostou a budou pod keříkem, kam stejně se sekačkou nepojedete. Zdravím!

P.S. Netřeba vsazovat rostlinu do otvoru - stačí ji umístit vedle.

doplněno 28.03.15 14:30:

minda - pokud je to v cestě, tak tam nemá význam sázet nikde nic. Přes kytičku nebo keřík asi nepojedete. Ještě by to šlo více zahrnout a srovnat terén - to by pak nevadilo při sekání.

doplněno 28.03.15 14:40:

minda - nebo něco tuhého, vyššího, ale pružného a ohebného. Nárazník auta to nepoškodí a rostlina se po průjezdu opět vztyčí. Ale, to berte už (asi) jen jako vtip.

hodnocení

děkuji vám, asi máte pravdu... na uříznutí bohužel nemáme techniku... hm, možná tam píchnu malou umělou kytku, abych ta místa v trávě našla a nezničila nám traktůrek...

doplněno 28.03.15 14:27:

ben - i vám díky, ale to místo je bohužel ve svahu, kudy jezdíme k chalupě, v cestě, nemůžu tam stavět žádné konstrukce... ale zvážím něco vysadit těsně vedle :)

doplněno 28.03.15 14:31:

něco nízkého, kvetoucího, abysme se tomu autem i traktůrkem vyhnuli - třeba lobelku...

ladinpraha*

Já myslím, že by se vyplatilo pozvat někoho s pořádnou mašinou, aby to vytáhl. Měla bys od toho pokoj jednou provždy.

sebod*

Mindo. Nedělej žádná provizorní řešení. Jak Ti tady někdo poradil, odkopej kolem dokola hlínu, večer pošli posly do místní hospůdky a tam se určitě někdo, kdo má doma flexu, najde, Bude to mít uříznutý za chvilku. Teda jestli těsně pod povrchem není trubka v betonu.

hodnocení

0x

Já nejvíce souhlasím se Sebodkou. Ale jestli mermomocí trváte na kytce, pak afrikánek, smraďošku. I tak v té trubce, když se léto vydaří, musí být jako v suchém, horkém hrnci. Myslím si, že jedině smraďoška by to mohla přežít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]