Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem
Prosím Vás,byla jsem pověřena,abych se zeptala,co s jehličím z thůjí.Je ho opravdu kvantum.Může se hodit na kompost nebo přímo vyhodit.Já vím,hloupá otázka,ale naše zákony...Děkuji.
Dobrý den, já ho ponechávám na svém místě a ono dělá přírodní mulč a neroste tam potom plevel. Myslím, že jako mulč by se to mohlo použít i jinde. Zdravím!
P.S. Lepší je silnější vrstva.
doplněno 25.03.15 10:57:Nemáte zač.
doplněno 25.03.15 10:58:wamp - ono to jehličí po dešti i docela hezky voní - trochu jako na hřbitově .
wamp - to je tím, že tuto vůni skutečně znám od dětství právě ze hřbitova, kde je hodně tůjí.
Jehličí (ani to z tůjí) by se na mulč používat nemělo, uvolňuje se z něj do půdy cosi, co ostatním rostlinám nedělá dobře - proto se jehličí ani nekompostuje. Pokud tůje hodně opadávají, je vhodné přihnojit je hnojivem na tůje s velkým obsahem hořčíku. Tůje má velkou spotřebu hořčíku, kterého je v naší půdě nedostatek.
Dobrý den, jsem rád, že jste potvrdil, že to jehličí z tůjí zamezuje růstu plevelů. Je to fakt dobré - tam, kde nejsou jiné kulturní rostliny či na plochu, kde nechci trávu nebo na cestičky.
Zdravím!
Moc děkuji,pánové
Bene,Vy jste ale číslo
Bene,u nás jich moc nemáme.Spíše listnáče...Jinak,doma je samozřejmě mám...Ale,já je také odvážím...
U nás OU vyčlenil místo, kam se mohou vozit přírodní odpady ze zahrádky - větve, roští, chvojí. Plevely a tráva ne, jen to, co se nechá spálit. V dubnu hasiči udělají hranici a 30. 4. to spálí.
Nebo máme plastové popelnice /hnědé/ na zelený odpad, tam bych to také dala. Jinak jsou větévky z tújí na nic. Jednou jsem z nich dělala na hrob věneček, ale byl takový slehlý, uplácaný. Lepší je stříbrný smrček.
Proto opravdu spálit o čarodějnicích, nebo ta hnědá popelnice, jiné využití opravdu nemám. Jaga.
Toto řešíme taky. Postupně to pálíme. Až je tedy tma a je hnusně že sousedi nevětrají. Loni na nás přijeli hasiči. Kontejnery se u nás sice přistavují, ale nějak si technicky nedovedu představit jak tam ty větve dopravit (přítel radikálně "ořezal celou zahradu") . Jestli máte jen jehličí tak to napytlujte a odvezte. Ty větve to je průšvih. Taky by mě zajímalo jak to dělají ostatní.
v podstatě stejně. Větve zemřou hrdinnou smrtí žehem za snížené viditelnosti a příznivé orientace větru. Samotné jehličí skončí v navážce, protože házet to lopatou do ohně se neosvědčilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.