Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdy dáváte ven citrony? My jsme dostali krásný obrovský asi v lednu od známé, že se jí nevejde do verandy. Též ho máme ve verandě, kde je skoro stejně jako venku, ale nemrzne tam. Teď už nemá exta mrznout, myslíte že ho už můžeme dát ven? Paní říkala, že vydrží do -5°. Jsme v Praze a to tady už asi nebude. Díky
Já si myslím, že je příliš brzy, noci jsou dlouhé a chladné. Až po zmrzlých? Dcera má citrusovník. Strčila jako malá, pecičku do květináče. To znamená, že citrusek má nějakých 30 let. Když se rozrostl, já jsem křikla "bonsaj", popadla nůžky a hlava nehlava jsem ho osrříhala. Jasněže jsem se snažila udržet nějaký tvar. Když se mladá odstěhovala, pak vdala, všude citrus přetahuje sebou. Má poměrně malou korunku, ale dřevěný kmínek má už dodně široký. Ostříhání se mu velice líbí. Vždycky potom obroste krásnými, velkými listy.
Ne, ten náš neplodil, protože nebyl naroubovaný. Ale zažila jsem citronovník u vodohospodářů, ten naroubovaný byl a zabíral polovinu velké kanceláře, u velikých oken. Ten rodil a vodníci jednou za čas udělali sklizeň. To znamenalo, že utrhli jeden citron a uvařili spoustu námořnického grogu. A pozvali mě a kolegyni. Paráda! Ráda na to vzpomínám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.