Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě staré jabloně. Většina již nerodí, ty rodící nejsou dobré. Chtěl bych nasadit nové, ale nevím, jaké jsou nyní dobré odrůdy. Můžete mi někdo poradit. Nemusí to být ty nejsladčí. Také nechci vysoké stromy. Pokud má někdo dobré zkušenosti s aktuálními druhy jabloní, poraďte mi prosím. Děkuji. Jíka
Mohu Vám doporučit Šampióny.Z vlastní zkušenosti jsou vynikající.Teď,když si na ně vzpomenu,tak bych se s chutí do jednoho zakousla
Zapomněla jsem na odkaz : cs.wikipedia.org/...
nepíšete v jaké oblasti, v jaké nadmořské výšce, jakou máte krajinu, půdu, počasí, atd. Také záleží jaká jablka chcete, zda červená, zelená, letní, na snědení, na mošt nebo na dlouhodobé uskladnění. Nechte si poradit také od místních zahrádkářů a sousedů, které druhy u vás jdou a kterým se u vás nedaří, abyste se vyhnul zklamání a ztrátě času, nebo naopak, abyste si vysadil druhy, které vás potěší a budou vám chutnat.
Nechcete sem vložit fotku, jak ty jabloně vypadají? Možná by jim postačil jen vhodný prořez nebo jiná dobré péče a plodit začnou a zchutní, protože pojem ´stará´jabloň je dost zavádějící.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.