Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Japonská vrba

Od: alik® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat na japonskou vrbu. Mám ji docela dlouho a už má korunku takovou všelijakou, tak jestli ji můžu ostříhat takzv. na hlavu jako se stříhají obyčejné vrby. Aby mi pak nezůstal jenom pahýl. Jinak každý rok jsem ji stříhala ale asi málo. Má od kmenu dost silné větve. máte někdo zkušenost? Díky za odpovědi. Alik

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řežte, jak potřebujete. Je to vrba, obroste. Udělal bych to před rašením. Ve vegetaci už jen lehce doladit tvar.

bruk600*
hodnocení

0x

Souhlas, mám ji asi 4. rok a seřezávám ji až na kmen.

hodnocení

0x

Mám vrbičku už také mnoho roků a stříhám jí i během vegetace a tvaruji podle toho jak se mě líbí.Určitě se nebojte i hlubší řez.Některé větvičky nechám delší ,třeba i 12cm a když se mě nelíbí do tvaru tak ustříhnu i skoro u kmínku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]