Nejste přihlášen/a.
Asi před týdnem jsem zjistil,že ve foliovníku mám na půdě souvislý povlak něčeho nazelenalého,nejspíš mně to připomínalo nějaký mech. Proházel jsem to vápnem,ale protože na jaře ho hodlám osadit okurkami nebo rajčaty a paprikami, nejsem si jistý, zda to vápno by nemohlo mít nepříznivý dopad na rostliny,případně, zda se to dá nějak upravit nebo zneutralizovat.Děkuji.
na tohle je nejlepší dolomitický vápemec, vy jste neuvedl co jste nasypal tak nečekejte radu...pokud jste nasypal mleté nehašené vápno tak tam nic nesázejte..
doplněno 19.03.15 09:42:vysázet můžete vápnosmilné věci, nebo koukněte co je vápnostřezné, jestli jsou mezi nimi vámi uvažované druhy.
Jsou rostliny, které snáší přímé vápnění a jsou rostliny, které ho nesnáší. Snáší znamená, že se vápno aplikuje na podzim předešlého roku. Zelenina, kterou jste vyjmenoval přímé vápnění nesnáší. Otázkou je, co jste naházel a kolik. Zda to bylo potřeba je teď vedlejší. Jediné, co mě napadá je aplikace síranu amoného, ale jestli to bude fungovat nevím. Každopádně bych se letos na velkou úrodu nespoléhal.
Pokud jste vápnil mletým vápencem, tak ho promíchejte se zeminou. Při použití nehašeného vápna je nutné ho řádně zapravit do zeminy a několikrát po každém vyschnutí povrchu důkladně zalít. Rajčata, okurky i papriky mají rády vápno, při jeho nedostatku trpí poruchami. Pro příště, lepší je vápnit na podzim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.