Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název pokojové rostliny

Od: hs* odpovědí: 5 změna:

Koupila jsem si tuto květinu a už podruhé mi zašla, neznám její název, takže nemužu zjistit, jak se o ni nejlépe starat. Znáte její jméno? Děkuji za odpověď. :)

Název pokojové rostliny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestliže jste se ještě nedopídila názvu, tak se jedná o netíkovitou rostlinu latinský název HEMIONITIS Arifolia /čínský

název Alisma /. Daří se ji ve stínu, je-li umístěna dlouhodobě na přímém světle, chřadne. Jako každá kapradina potřebuje půdu bohatou na organické látky,volně propustnou ,mírně kyselou /PH5,5 - 6/, Zalévat ráno! - večer kapky způsobují plesnivění. Půda a vlhkost vzduchu vyšší-listy rosit. V létě větrat, nesnáší horko. Občas hnojit. Jestli si ji opět koupíte a vezmete v úvahu moji radu, určitě vám již nezajde. Tak ať se daří !

hs*
hodnocení

Ooo, to je úplně vyčerpávající odpověď, moc Vám děkuji, určitě to ještě zkusím, když už vím :) Děkuji.

hodnocení

0x

Já bych se určitě zeptala tam, kde jsem ji koupila. To se divím, že jste u ní neměla štítek s názvem a návodem na pěstování. S tím jsem se ještě nesetkala v žádném květinářství.

bruk600*
hodnocení

0x

Tuto rostlinu přímo neznám, ale pokud neměla žádný květ (stvol po květu) a nové listy vyrůstají z jakési spirály (to není z fotky patrné), tak bych hledal mezi kapradinami.

doplněno 16.03.15 20:01:

Ejhle..., googl mi našel toto:

pokojovky.blog.cz/...

Sice jsem se nemýlil, ale vaše fotka evidentně není originál a tak nevím co si mám myslet. Jinak kapradiny všeobecně mají rády vlhko, přistínění a kyselé půdy (rašelinu, hrabanku).

hs*

No ano, fotka není originál, snažila jsem se dopátrat konkrétního názvu rostliny a našla jsem pouze tuto fotku, proto jsem ji použila alespoň pro dotaz na těchto stránkách. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]