Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Durmany se olisťují

Od: zavinac® odpovědí: 6 změna:

suzy,,,,také se ti olisťují Durmany? Mi už ano,,,tak nevím a uvažuji kam je dát .Ven ještě asi ne,,až po zmrzlých..Jaké máš s tím zkušenosti děkuji

výtka
Upozornění od sys milancukrar 12. 03. 2015 13:40:41
zavinác, pokud oslovujete jen tazatelku, nebylo by lepší poslat dotaz vnitřní poštou?Děkuji Milan

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj Zavinac. Schválně jsem ho šla vyfotit. Ale já je mám v té letní kuchyni, kde je fakt chladno, netopí se tam. A mám tam všechno na zimu naházené a nacpané, tak jsem mohla vyfotit jenom jeden, ale ty dva další durmany jsou ve stejném stavu jako tento. Jenom na jedné větvi už začaly pučet listy. Nikam ven je rozhodně nedávej, to je moc brzo. Já ty fotky viděla, jak už je máš olistěné. Nedá se nic dělat. Vydrž. Ale Ty je máš pokud si pamatuji normálně někde v zasklené lodžii. Ale já nevím kolik tam máš stupňů. A ty Tvoje už jsou hodně olistěné, aby jim velká a prudká změna teploty neublížila. Já mám v tomhle stavu ten fíkovník a také už ho nechám na místě. Holt to musí už vydržet.

Durmany se olisťují
Durmany se olisťují #2
hodnocení

,,děkuji,,já je mám na chodbě v paneláku.Počkám ještě po třech zmrzlých a pak je dám na zahradu,,,

karolok*

Durman mám uložený v paneláku v bývalé práedlně,nevytápěné a listy měl celou zimu.Zaléval jsem ho málo.

Kdy teda může jít vyndat na zahradu?

hodnocení

také mám Durman na panelákové chodbě a nevím,kdy ho odnést na zahradu. Má již listy,,myslím tak po třech zmrzlých ,,nevím přesně..

hodnocení

0x

Já je dávám ven až v květnu po zmrzlých. I když se to zdá a je přes den teplo, tak v noci je chladno a někdy je pod nulou. durman tohle nesnáší. Ne, že by snad celý vymrzl, ale určitě se ty nové výhonky nachladí a pak se z toho musí vzpamatovat. jednou se mi stalo, že úplně omrzly, zčernaly a musela jsem je odstřihnout. Také jsem byla netrpělivá a bylo už dlouho hezky. Věděla jsem, že bude v noci mrznout, ale květináče jsou těžké a už se mi je nechtělo tahat zase zpátky. Tak si od té doby dávám pozor a čekám.

karolok*

Jak je to s jedovatostí? Já když s ním manipuluji,šahám na listy,tak mě potom pálí ruce a obličej. Máme ho v zahrádkářské kolonii ,co když na to šáhnou děti sousedů,když tam nebudeme?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]