Fikusy dáváme na léto na zahradu. Bohužel jsem vlastní neopatrností způsobil, že jeden z fikusů ožehl nedaleký oheň. Zasáhl několik listů, avšak většina je nepoškozena. Mám listy nechat, nebo odstranit, či dokonce fikus seříznout? Děkuji za rady.
Fikus je tvrdej,v místech poškozených listů bych kouk na kmínek,jesi sou i na něm stopy, bez obav bych krátil,pokud zustanou jiný větve nebo aspoň listy.Protože se zdá,že je kytka venku,nechal bych to přírodě,ta to ví nejlíp.Jak sem psal,fikus je tvrdej,v tomhle období si poradí sám
jirkapo*
Kmínek je nepoškozený, odstranil bych poškozené listy. Díky za radu!
souhlasím s Kibicem, já bych poškozené listy odstranil, popřípadě dotvaroval, nepíšeš, bohužel o jaký kultivar fikusu se jedná, jestli jde o benjamina, lyratu - či jiný?
jirkapo*
Bohužel se v kultivarech nevyznám. Odstraním poškozené listy. Díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.