Nejste přihlášen/a.
Zdravicko,
zacinam resit nasledujici problem. Skoro pred rokem se mi narodilo ditko a nyni nas cekaji prvni Vanoce. Chci zivy stromek, narozdil od poslednich let, kdy slouzil umely a Vanoce jsem ani neresil - shon, nakupy a vubec se nejak vytratil ten "klid a mir".
K veci ... vsiml jsem si, ze se prodavaji ruzne druhy stromku - kanadske, "mongolske", "ukrainske" jedle, borovice a buhvi co vsechno, ale zda se mi, ze maji zasadni chybu, nevoni
Mate nekdo tip / zkusenost, kde treba v okoli Ostravy sehnat vanocni stromek, ktery provoni cely byt + jaky druh z vasi osobni zkusenosti.
Diky, Vanoce se blizi
Smrček i jedlička voní. Ale my jsme vždy kupovali smrček kvůli větvím. Jedlička je má jiné, nejdou tak kezky nazdobit, protože jsou řidší a jinak postavené. Všechno je záležitost vkusu a pocitů. Určitě se zde ozvou lidé, kteří zase nedají dopustit na jedli. Jak říkám, je to věc osobního citu. Ale řeknu Vám ještě jednu věc. Ani jeden stromek nebude voňet tak a hlavně tak dlouho, jak si to představujete, a jak byste chtěl. Muselo by se totiž v té místnosti netopit. Bude vonět, ale jenom v tu chvíli, kdy ho přinesete domů, stromek bude "čerstvý" a budete ho zdobit a budete se dotýkat větví. Ale asi tak dva dny poté, se veškerá vůně vytratí. Ledaže byste mnul větvičky mezi prsty a to nejde, kvůli ozdobám a vůbec. Také mám v paměti vůni vánočního stromku. Ale tenkrát byl v ložnici, kde se nikdy netopilo. Už jsem o tom psala v podobné otázce. Stromek voněl a voněl. Jenomže v místnosti bylo kolem deseti stupňů. Spali jsme pod duchnami. Ale tu vůni si pamatuji dodnes. Bylo to na vesnici, ve starém rodiném domě, kde byla kamna s pecí v kuchyni, kde se vlastně žilo. Spát se chodilo do té ložnice, kde žádný tepelný zdroj nebyl. V jiné místnosti byl sice takzvaný "bubínek", ale tam se v zimě stejně nechodilo. Jenomže tenkrát to vůbec nevadilo. Spíše naopak, hned bych se do té doby vrátila. Scházeli se u nás sousedi, povídalo se, dralo peří... Já, jako dítě, ležela na kanapi a usínala při vyprávění různých příběhů, co se staly ve vesnici... Bylo to krásné, ničím nenahraditelné, stýská se mi po tom a hned bych tu ztracenou pohádkovou atmosféru vyměnila za ten můj nynější "luxux" ústředního topení... Ale to jsem se nějak rozepsala o něčem zcela jiném...
Ani to po sobě číst nebudu, protože bych to asi neodeslala. Takže teď udělám "klik" a jede to...
Dobrý den.
Jak říkáte, už jsme také měli kanadskou jedli, borovici - už nevím jakou. Má zkušenost je, že nejlépe voní naše klasická jedlička nebo smrček. Loni jsme měli smrček a krásně povoněl celý dům. A navíc není ani tak drahý. Jen je třeba vybírat ho pečlivě a čerstvý u dobrého prodejce, jinak Vám začně jehličí brzy opadávat. Jedlička vydrží déle než smrček.
Naši mladí, co se jim narodili dětičky, kupují Borovici, raději větší. Pokud máte možnost, domluvte se s hajným a on Vám dá povolení na stromek v lese, nebo bude mít nějaké na prodej. - pt
Klasika český smrček slámové ozdoby usušený pomeranč a mladej hleďel
Na shon se vykašlete dárek pro manžulu a pro prcka , trochu cukroví (po manželce ani nevyžaduji domácí objedná v cukrárně a je jak od ní) kapra a salát a zavřít se doma u svíček a pohádek před světem a ukázat mrnousovi krásný čas v roce , na který si navykne a bude vám v životě za to vděčný než za sprostý konzum.
Dobrý den. Vánoční stromeček. Dcera to před 7 lety vyřešila následovně. Koupila domů na vánoce nádherný stromeček v květináči. Měřil i s květináčem něco přes 1 metr. Jedinou výhodou bylo, že kočky, které mají doma neskáčou na tento stromeček. Stromeček stál v pokoji až do ledna, pak se přestěhoval odstrojený na terasu, kde je chladněji. V březnu stromeček dali na zahradu do země i s květináčem. Po čase stromeček dostal velký květináč. Na vánoce, jde vždy domů, nádherně voní, je krásně hustý a stále roste v květináči, jen už má skoro 2 metry. Jen můj názor.
podívejte se po klasickém našem tradičním Smrčku ten opravdu voní a měli by ho mít všude je to taková ta klasika celkem voní i jedle ale smrček je hezkčí de lépe nazdobyt a nepíchá tak jako smrk jestli si koupíte nějakou borovici nachystejte si na zdobení rukavice taková je alespon moje zkušenost pícha jak šilená .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.