Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou výživu ovocnému stromu

Od: eppla odpovědí: 4 změna:

Mám zahradu a v ní staré stromy,dají se nějak vyživit,aby třeba jablka byla kvalitnější a větší.

Dříve jsem vidívala bělení stromů ale dnes to není vidět a co třeba hnojivo?

doplněno 10.03.15 13:39:

To jsem právě provedla (teleskopickými nůžkami) a tedˇprávě přemýšlím jesli mám koupit superfosfát draselný ap.kristalon je malé balení,to mám na balkové výsadby...Slepice ani hnůj nemám,jsem měšťák.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Hnůj je snad dobrý jen k jahodám,jinak jen do kompostu.Pro výživu ovocných stromů je třeba vyvážené složení biogenních prvků.Tedy dusíku,fosforu a draslíku.Hnůj obsahuje hodně dusíku,ale ostatní prvky chybí.Když na podzim zareji kolem stromu mrvu,tak musím přidat na jeře minerální hnojivo,obohacení fosforem ale hlavně draslíkem,který podporuje plodonosný obrost.Pak bych doporučil Cererit s mikroprvky.

Pokud hnůj nemáš,pak použij NPK typ - 5-11-12

JABRAKA

sadar*

Draslo a fosfor na podzim.Hnůj se může dávat a vůbec neškodí.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nejlepší hnojivo by byl hnůj - zapravit do půdy, aby se dostal ke kořenům. To je snad lepší dělat na podzim. Dále by to asi už chtělo stromy prořezat a omladit (záleží na druhu stromu a podle toho volit čas i způsob řezu). Bělení kmene stromů vápnem nemá na velikost ovoce asi podstatný vliv. Zdravím!

joudic*
hodnocení

0x

daval jsem kristalon a ted mam slepice, tak prihrnuju z kompostu kurince. Spis mam problem s obalovacem, ktere mu je uplne jedno, ze to strikam Mospilanem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cererit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]