Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Rád bych se zeptal zkušených pěstitelů.
Včera jsem přítelkyni k MDŽ postavil tuto skalku(viz. foto) nicméně takovou radost na zahradě mámě oba dva poprvé v životě. A jde mi prosím o radu, jaké kytky (názvy apod.) by jste sem doporučili. Nějaké vlastní zkušenosti, co a jak udělat, co zasadit a které by byly nejhezčí...Jedná se o slunné místo - celý den svítí slunko na tento kout zahrady.
o víkendu mám v plánu udělat další překvápko pro přítelkyni - počítá, že kytky si nakoupí až cca za měsíc, ale chci ji vzít o víkendu už na nákup a chci být na to připraven.
Děkuji za rady a nápady.
na slunném místě se bude dařit všem skalničkám - jak rozchodníkům ,netřeskům , nízkým skalkovým floxům, trávničkám, hvězdici nízké, tařičce , zvonkům . rožci, nízkému kosatci... nejlépe bude nalistovat skalničky a tam si vybrat co by se vám líbilo...
jen k těm kusům betonu jsem nenašla vztah - nevypadají tam dobře - nechala bych jen kameny ...ale každý jednou začínal, že jo, chtěl jste pro něj najít uplatnění...tak ať se dílo podaří...
mimo jiné v zahradnictví vám taky rádi poradí s výběrem,...
Ty dva kusy betonu už tam byly, drží terén, tak tam dáme kytičky které to schovají..a děkuji mnohokrát za rady, líbí se mi fotky, dokážu si to aspon představit......Můžu se zeptat neví někdo jak dlouho rostou takový ty koberce barevný na skalce:?
Šikovný mužský
Předně je dobré myslet na to, že je hezké aby skalničky kvetly celý rok (od jara do podzimu).
Takže jarní cibuloviny: sněženky, bledule, ladoňky, talovín, krokusy
od léta skoro do podzimu kvetou: tařice, tařička, trávnička, hvězdice,
je dobré do zadní části skalky dát trošku vyšší trávy
Jo,,je to hezké,,žádný nazdobený krtinec..kupte si pak nízké poléhavé dřeviny ,zakrské borovice,nějaké trávy atd..mezi nějakou kytku na zpestřní,,hlavně nekupujte to,co se musí každý rok obměňovat.Aby to byly trvalky.Takové ,ať s tím nemáte velké zbytečné výdaje a na zimu pak problémy s cibulkama.
doplněno 10.03.15 09:04:Jo a ta zeď cihlová ta bude tak jak je? Nenecháte to obrúst?
doplněno 11.03.15 10:59:Budu upřímná,,ta zeď je hrozná,a bude vám kazit vše.Je to jako na staveništi kde se sesula zeď .Promiňte,ale je to můj názor
Děkuji za radu a tipy ta cihlová zeď je v plánu nechat tak jak je, jen do rohu dát něco vyššího ať se trochu schova a na zed dám pak přítelkyni truhlíky, kam si chce dát muškáty myslím, tak uvidím jak se jí to vše podaří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.