Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yuka mi nekvete

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám na zahradě už třetím rokem Yuku a zatím ještě nekvetla. Přitom jsem ji vykopala na takovém palouku, kde se o ni nikdo nestaral a kvetlo jich tam alespoń dvacet. Dalo mi to dost práce ji vydolovat ven. Listy má, ale nechce kvést. Také ji někdo z Vás má na zahrádce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Taky zdravím. I já mám na zahrádce yuccu a taky jsem ji vykutala jako chudinku. Trvalo jí to pár let, než poprvé rozkvetla, už se zřejmě domestikovala a kvete každý rok. Vloni ale nekvetla, nejspíš jsem ji zbytečně moc zalévala, letos zkusím zalévání omezit. Je krásná, ale potřebuje zřejmě trpělivost. Je to vlastně trs rostlin a květy má pokaždé nanejvýš tři.

doplněno 28.02.15 17:24:

To uvidíš sama, co se musí odstranit. Květy jsou na asi metr vysokých dřevitých stvolech a ty po opadání kvítků vypadají dost hrozně. Přidávám pro potěšení ještě jednu fotku, ta je zas z jiného roku...

Yuka mi nekvete
Yuka mi nekvete #2
sebod*

Suzy. Juka miluje přímé slunce, dobře snáší delší období sucha, naopak vlhko stín je pro ni špatné. Nemusí mít příliš kvalitní zeminu, to pak rostou především listy. Prostě Juka patří mezi ty rostliny, o které čím víc se staráš, tím MÉNĚ kvetou.

Vždycky je dobré si zjistit, odkud která rostlina původně pochází. Juku uvidíš například v Chorvatsku, kde roste i v chudé písčité zemině, nebo na skalách. Hodně slunce, málo vody a kvete jako divá.

duha*
hodnocení

1x

Kvetou jen nové přírustky ty co odkvetou je nejlepší odstranit , takhle jsme to dělali celý léta až jsme jich měli plnou zahradku museli jsme je všechny vyhodit jinak by se rozlezly všude.

hodnocení

Tak tohle co říkáte je mi divné. Jezdím na kole kolem jednoho baráku, tam mají před barákem u silnice malý kus záhonu a v něm je už deset let co tady bydlím, stále stejný keř Yuky a ta má každý rok tři až čtyři stvoly jeden a půl metru vysoké a květy veliké. Ten trs listů je celý zaprášený od aut a i bláta. Mně tedy připadá, že kvete ze stále stejného trsu. Nevšimla jsem si, že by se nějak moc zvětšil, a to na tu rostlinu pokaždé koukám a obdivuji ji. Asi to teda bude druhem, ale je to ta, co má patronka na obrázku. A já vykopala tu samou. Tak teď jsem se na ni byla podívat a hodně se rozrostla. Už je tam víc růžic listů. Tak uvidím. Jinak mně ještě nekvetla, takže jsem neměla co odstraňovat, ale udělám to, jestli bude kvést. Ona totiž krásně voní a docela dlouho vydrží i ve váze. Já je ustřihla tam, co jsem ji tenkrát vykopala. Asi jste myslel odstranit ty květy.

sebod*

Suzy. Trošku upřesním odpověď od "duha". Juka když odkvete, tak ta růžice listů, z které vyrostl květ, opravdu uhyne. Ale když se koukneš blíž na rozrostlý trs Juky, tak zjistíš, že se vlastně jedná o větší množství růžic listů. Takže když jich pár po odkvětu uhyne, tak si toho ani nevšimneš. Nahradí je nové růžice. Jinak zrovna touto dobou když si odkvetlý trs prohlédneš, tak tam najdeš právě ty uhnilé růžice. Je to shluk uschlých listů. který vezmeš do ruky a vytáhneš z trsu ven.

hodnocení

Děvčata, děkuji. Také jsem si přečetla, že se nemá moc zalévat. Ale jedna z mých kamarádek mi zase řekla, že ji zalévá jako ostatní květiny a že ji prý kvete "jako blázen". Ale ona dost přehání, už to o ní vím, tak si dám na další její informace příště pozor. Já ji teda na vlastní oči u ní neviděla. Zachovám se toto léto dle Vašich rad a zalévat budu málo, spíše vůbec ne. Také nemám tady písčitou půdu, spíše těžkou a ta asi udržuje daleko víc vody. Mohla bych ji možná vykopat a jámu zvětšit a namíchat do zeminy písek, ale toho se dost bojím, abych jí "nepřetrhla život". Uvidím tuto sezonu. A díky.

milan23*
hodnocení

0x
Nám kvetla každý rok, dokud jsme si jí nevšímali.Ve chvíli, kdy jsme ji začali zalévat a odkopávávat přírůstky známým, přestala kvést.
Takže si jí prostě vůbec nevšímejte.
Jinak jí máme na východní straně, takže slunce cca do jedné odpoledne a na kvetení to stačilo.
hodnocení

Milane, také jsem ji právě zalévala. Letos nebudu. Už je hodně velká. Tak se těším, že konečně letos pokvete. A odkopávat nic nebudu. Ona prý za čas vyrazí i vedle.

adamek
hodnocení

0x
Máme tu rostlinku vysazenou před okny, kde byla navezená hromada kamení asi metr tlustá navážka. Rostlinka je na tom kamení asi ve 30cm tlusté vrstvě hlíny. Měla dlouho jen listy, mnoho let jsme viděli jen zelené ostré lupení a nevěděli jsme, že může kvést. Asi po 20 letech začla teprve kvést. S kvete nádherně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]