Nejste přihlášen/a.
Tohle je Kleopatřina jehla...
Jakou máte barvu,,je jich mnoho,pošlete fotku,,,Který rok je máte třetí?Snad mi také vyleze už pomalu pouští.Mám ho zatím na balkoně zaskleným ,až bude líp tak ho vysadím.Nemá mít mokro prej.Jak ho máte vysoký ,,viděla jsem ty obří nádherné solitery-gigant,,to je paráda-
Tak to jste udělal blbě.Eremurusy musí být od podzimu už dávno v půdě. Květuschopné jsou cca 5ti leté hlízy.Ta první fotografie kterou jste zde včera zveřejnil je naše pole Eremurusů bungei. Občas prohlédávám(z jistého důvodu) fotografie na googlu a náhodou jsem narazil na tuto zde.Pěstujeme je už mnoho let. Na té druhé Vaší fotografii není Eremurus, nýbrž Kniphophia uvaria,česky Mnohokvět.Rostlina,sice ze stejné čeledi,ale z úplně opačného konce světa.Eremurusy mají hlízu,která vydrží jen omezený čas mimo půdu a lze je přesazovat pouze na podzim kdy zatahují.Přidávám tři fotografe květu našich Eremurusů ze sezony 2014.Sytě žluté jsou Eremurus bungeii.Ostatní odstíny jsou hybridy.
Díky za odpověď,,,já je mám koupené již tak,že budou kvést.Ano sadí se na podzim,ale to já mám v květináčích,,už mají pupeny,Vím jak vypadají a jaké mají kořeny a to dokola o nich. Ty fotky mám také,jsou pěkné..Nepíši to v latině,jelikož lidé všichni neví jak se v latině jim říká. Píši to lidově.To je přijatelnější.Hodně o nich čtu,,mám údajně žluté ,,ale chtěla bych i jinou barvu. Vy je máte venku přikryté? Mám Kleopatřiny jehly a ty jen svážu a přkryji a mám je několik let.Takže ještě jednou děkuji..Ty vysoké bych také chtěla ale telefonovala jsem do různých zahrádkářství a nesehlala.Ale už nakvetlé nemám trpělivost čekat rok a jestli mi nevyhnijí...
To jsou ofocené ..Okrasné rostliny ,,kouknu se odkud to je,Mi se líbí ty hybridy,,,jsou krásně zbarvené..Byla jsem na Kanárech a koupila jsem tam semena ECHIUM widpretii,,,zasadila jsem 3 jedna vzešla,ale pak mi uvadla,,nevím čím to je,také jsem si koupila Salamandra maxima...nádherné květy ,velké jako čepička pro děti,,,neznáte ji?To video je super
Dá se tato krásná rostlina pěstovat ve vyšších polohách, v kyselé půdě? Vymrzá? Jak dlouho kvete? Jak se rozmnožuje?
Dá se ve vyšších polohách pěstovat také. Je marzuodolná.Kyselá půda ji příliš nesvědčí.Půda by měla být propustná živná s pH 6,5 až 7,5.
My ji pěstujeme asi 650 m.n.m..Kvete většinou v červnu a jakmile odkvete posledí kvítek tak začne odumírat a už v srpnu je bez listů.Sází se asi tak v září.Rozmnožuje se oddenky které vypadají jako chobotnice.Uprostřed je pupen a kolem dokola jsou jako chapadla tlusté kořeny .
Plantáž nemám .Z nedostatku prostoru občas něco sadím na zahradu a tam to něco sežere.Barvu mám tu jak je u jedné fotky zde v odpovědích vyfocen ten kluk.Jinak je u nás ještě sníh a tak nevím jestli letos něco vypučí? Mám totiž nezvaného hosta a nemohu se ho zbavit.Jinak je nenáročná .Vůbec se o ni nestarám .Prostě zasadím a po odkvětu odstřihnu stvol a nic víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.