Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hraboš polní

Od: bratrh® odpovědí: 4 změna:

Jak ho mám likvidovat?Chemické přípravky nechci z toho důvodu,že náš kocourek sem tam nějakého chytí.Nějaký odpuzovač?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, bez chemie by to snad zvládl pouze jeho přirozený nepřítel - patrně dravec.

Tedy, nasazení lovce - ochočeného ptáka (dravce), což je asi pro Vás nereálné. Zdravím!

host*
hodnocení

0x

Co je horší zlo? Hraboš, který řádí v zahrádce, sežere všechno, co mu chutná, nebo kočka, která chodí na záchod zásadně do kyprého záhonku, nebo se vyhřívá mezi cibulemi a rozválí je? Nebo chemie na odpuzení koček nebo hubení hrabošů?

Asi to nechat na přírodě, nebo líčit pasti. Pokud má hraboš vyběhané cestičky k záhonu, někdo do místa, kde běhá zahrabe do země až po okraj nahoře odříznutou PET láhev od minerálky a doufá, že tam hraboš nebo myš spadne a nebude moci vylézt. Otvor nesmí být moc široký, spíš v místě zúžení, aby do pasti náhodou nespadl mladý ježek a past se musí často kontrolovat, aby bylo možno chyceného hraboše i s pastí odnést někam jinam do přírody, kde může spokojeně žít a kde nebude škodit. Prý se do takové flašky, zvlášť, když se do ní prý dá troška piva, chytají i hnědí slimáci, ale to už je mimo původní dotaz.

hodnocení

Šel jsem přes mrtvoly.Dal jsem smrtící gel,a kocourka zavřu.

hodnocení

0x

Jed na myši neni. Je to jen lidové rčení. V granulích na myši je prostředek který po čase působí tak že poruší srážlivost krve a myš vykrvácí. Toho prostředku je v myši tak málo nebo už vůbec,že kocourovi neublíží. Mám skušenost kdy můj kocour sežral švarky posypané tim modrým práškem na myši a vesele žije dodnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]