Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce nebo moc vody?

Od: káča odpovědí: 5 změna:
Mám uz několik let Alocasii,občas vyrazila nový list,pak i kvetla,má ale místy prožloutlé (hlavně starší) listy a v prohlubních pavucinky,občas se objevují i černé tečky zespodu.Nevím,jestli se jedná o nějakého škůdce.Nedávno se mi to samé objevilo na dalších několika rostlinách (eschynantus,pilea) v jiné místnosti.Paní v květinářství mi řekla,že prý je moc zalívam,ale zalévám je pořád stejně a černé tečky šly setřít,tak si myslim,že je to něco jiného,ale nevím co.Prosím poraďte.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, bohužel Ti neporadím, mě se to na některých rostlinách dělá také, ale chtěl bych se zeptat na ten Tvůj eschynantus, tvete Ti oranžovo červeně, nebo snad tmavě fialově až hnědě? Tu variantu tmavě kvetoucí už strašně dlouho scháním...
ukulele*
oml. sháním...
ukulele*
26.06.07 15:28
káča
hodnocení

Ahoj,tak eschynantus mám bohužel jen ten,co kvete oranžovočerveně,ale budu na to myslet,kdybych na něj někde narazila :)Zdravím..

hodnocení

0x
Popis by odpovídal sviluškám - použij Pirimor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]