Nejste přihlášen/a.
Jedná se o méně známou zeleninu zvanou též portulák zimní nebo zimní šrucha.Dá se vypěstovat na zimní období.Čerstvé listy se používají hlavně do salátů.Obsahuje vitamin B a C.Chuť je lehce kyselá. K využití v kuchyni se meze nekladou(např.pomazánky,nebo listy rozmixovat s vodou a pít jako šťávu...atd.). K využití v lékařství mi není nic známo.
doplněno 09.02.15 16:50:Hledejte přes Google, tam je informací dost i v češtině. Dcera si určitě námět pro referát vybere.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.