Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netík? Jaký?

Od: radkapod* odpovědí: 11 změna:

Koupila jsem ted v Penny pěkný netík za 70,- (alespon si myslím že to netík).

Co myslíte že je to za druh? Na fotce je to špatně vidět ale stonky jsou červené.

Netík? Jaký?
Netík? Jaký? #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den, je to samozřejmě netík a to druh Adiantum Hispidulum tzv. Rough netík nebo taky pětiprstý jack. Netíků

je kolem 200 druhů. Tento je jeden z mála, který snáší sušší vzduch. Netíky jsou kapraďovité rostliny, takže 1.odpověď,když to vezmu obecně, je také správná, ale srpovice to v žádném případě není.

radkapod*
hodnocení

Ale ten můj má trochu jiné listy...A.hispidulum:

upload.wikimedia.org/...

Tady ještě jedna fotka mého :

Netík? Jaký? #3

pohanka*
hodnocení

1x

Já si myslím, že by to mohla být spíš nějaká kapradina.

doplněno 07.02.15 22:27:

srpovice?

doplněno 07.02.15 22:46:

Ono jich je asi 20 druhů, také jsou z různých oblastí, ale více nevím.

radkapod*
hodnocení

Srpovice mám na zahradě (dva druhy), tohle kapradí je mnohem menší a listy jsou jemnější.

hodnocení

0x

Jestli vám pomůže toto?

Netík? Jaký? #4
radkapod*
hodnocení

Asi máte pravdu, dneska jsem uvnitř trsu našla mladý list který bude dlanitý (nebo jak to nazvat) jako listy A.hispidulum na fotkách v Googlu.

Takže mladé listy jsou jednoduché a starší budou dlanité, toho jsem si u netíků nikdy nevšimla...mám tedy jen venkovní.

Děkuji *palec*

Netík? Jaký? #5

Sice venkovní, ale v domácích podmínkách prospívá také, jako jeden z mála netíků snáší sušší vzduch, jak jsem psala již

v první odpovědi. V létě mu prospěje dát ho ven na stinné místo.

radkapod*
hodnocení

Dostala jsem tip na jinou kapradinu...Didymochlaena truncatula.

Podle vygooglovaných obrázků se ted přikláním spíše k tomuto...co myslíte?

neherpetoculture.com/...

Dobrý večer, to je ale kapradina dorůstající výšky až 70cm.Český název plášťovka kmínová.Lístky mají lesklý povrch.Jestli vám pomůže toto foto - porovnejte.

Netík? Jaký? #6
radkapod*
hodnocení

Zatím nemá žádné výtrusy na listech *nevi*, "dospělé" listy a vůbec celá rostlina budou vypadat úplně jinak než ted...každopádně jsem ráda, že jsem něco tak pěkného koupila za 70Kč *ua*

Ještě posílám foto mladých listů

Netík? Jaký? #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]