Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kana hlízy

Od: karolok* odpovědí: 5 změna:

Kde seženu hlízy této květiny.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Dejte si do vyhledavače Dosna - prodej a vyjede Vám plno odkazů. Jinak z jara dosnu prodává dost zahradnictví. Když teď projdete větší markety OBI, BAUMAX a pod, tak tam na 100% na hlízy dosny narazíte.

karolok*
30.01.15 14:04
hodnocení

Děkuji

Viděla jsem na podzim na mimibazaru a dokonce i zdarma.

doplněno 30.01.15 18:28:

Jj,právě tento důvod uživatelka napsala :)

sebod*

mamina. To je docela možné. Dosna je docela plevel a pěstitelé často hlízy rozdávají.Aspoň udělají někomu radost.

hodnocení

0x

Navázat kontakty s pěstiteli v okolí.

Já měla červenou, toužila jsem po žluté. Jela jsem v létě do města, kam tak často nejezdím. U silnice domek a u něj žluté kany. Zastavila jsem, zazvonila a začala skučet, že vyměním...Slíbili mi, že mi na podzim při vyrývání nechají. Nechali.

Podobně jsem přišla k oranžovým, byly jako plameny, nádherná barva. Tak jsem měla víc barev. Na zimu uskladněné ve sklípku v bednách. Před pár lety mrzlo až praštělo a kany ve sklípku vzaly za své. Ze všeho hnědá kaše, všechno skončilo v popelnici. Tak teď nemám nic.

Ale když třeba jdete na procházku a koukáte se po zahrádkách, uvidíte něco, po čem zatoužíte. Pak už záleží na domluvě, zda chtějí peníze či výměnou nějakou jinou rostlinu. Určitě je seženete, kany se mi hrozně líbí, ale po mém nezdařeném přezimování se už o ně znovu nepokouším. Jaga.

Přišla jsem si na své kdysi v Itálii, kan tam bylo jako naseto. Většinou na silnicích ve městě na těch dělících pásech - všude kany. Já doslova slintala, manžel ale tvrdil, že se nic nikde vyrýpávat nebude. Stejně jsme na to nic neměli, žádnou motyčku a s italskými carabiniery nebyla sranda. Zůstaly mi aspoň fotky.

doplněno 02.02.15 11:26:

Takhle mi kvetly - červené a ty oranžové. Byly moc pěkné.Kopřivy v pozadí už nejsou naše, o ty se stará soused! *haha*

Kana hlízy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]