Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenosti při sázení čtvrtkmenů

Od: milan5 odpovědí: 3 změna:

Četl jsem že u čtvrtkmenů doporučují vzdálenost sázet minimálně 4-5 metrů. Mám malou zahrádku a při dodržení této vzdálenosti bych se mi vešly 2 stromy ( ty už jsem loni zasadil ). Všiml jsem si, že hodně zahrádkářů sází jabloně i 2 metry od sebe viděl jsem i čtvrtkmeny 1 metr od sebe, kdy tvořily plot. Vypadalo to moc hezky. Ani mi nevadí, že nebude 100% úroda, bude asi potřeba více jabloně zastřihávat. Můžete napsat Váš názor, případně jestli jsou nějaké problémy v sázení jabloní blízko u sebe. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan5
hodnocení

Ještě doplním svůj dotaz, napadlo mne kdybych zasadil tři jabloně v pořadí zákrsek - čtvrtkmen - zákrsek, tak by větve zákrsku a čtvrtkenu se tolik navzájem nestínily ( to je jen spekulace.)
al bunda*
JAk velká je ta zahrada? A co je na ní už teď a co je naplánováno?

joza*
hodnocení

0x
Dobrý den.Vše je o tom,na jaké podnoži jabloně koupíte.Koupíteli si stromky na podnoži J-TE-E,F,nebo G,můžete je bez problémů dát 1m od sebe.Jako novinka se dnes prodávají na těchto podnožích vzpřímeně rostoucí odrůdy,tak zvané balerýny.Ty mohou bez nadsázky růst jako tyčková rajčata,vše ovšem s trvalou opěrou(kůl a pod.).Vyžadují větší péči jako je pravidelná zálivka a hnojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]