Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdci na diffenbachii

Od: diffenbachie odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám v bytě diffenbachii a našla jsem jí zespodu na listech mrňavé podlouhlé černé potvůrky. Květině se nehojí listy a od špičky schnou. Uměl byste mi někdo poradit?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Váš popis by mohl znamenat napadení červcem. Použijte např. přípravek BIOOL dle návodu. Pravděpodobně se rostlina nachází v příliš teplém a suchém prostředí, což těmto škůdcům vyhovuje.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle popisu by to mohly být třásněnky, ale i tak bude potřeba použít nějaký přípravek. V odkazu jsou ještě doporučené přípravky.

skudci.com/...

floro*
hodnocení

0x

Schnoucí špičky listů napovídají o suchém a teplém prostředí. Buď prospěje rosení (což ale zapříčíní skvrny od vodního kamene) nebo ji přemístit do chladnější místnosti, nebo méně topit nebo alespoň odsunout od topení. Někdy pomůže miska s vodou pod rostlinou, ze které se bude odpařovat voda.

Protože je rostlina oslabená, najdou si ji i vnější škůdci (nevím, kde se berou a jak pokojovky vyčíhnou), ale jsou tam. Jak bylo již řečenou, pomůže ochrana biolem. Doporučuji před aplikací rostlinu třeba den předem ve vaně osprchovat. Někdy i toto opatření samo pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]