Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem zahrádku ,kde je tento keř.Já tvrdím, že je to kamčatská borůvka ,ale sousedé říkají, že je to muchovník.Kdo nám poradí? Děkuji Josef.
mám zhruba stejně velký, tedy mladý (4 roky) a ještě nebyl důvod ho stříhat. Každý rok vyroste o 30cm výš a má úměrně k tomu více plodů. Letos už ho střihnout chci. Pokud je moc hustý stříhal bych u země, pokud chci košatější tak bych zkrátil tlusté větve na polovinu, 40-50cm vysoko.
Stříhá se v květnu. Pokud plodí dost a tvar vám vyhovuje stříhat se nemusí. Jinak je to jako u stromů, aby poslední očko směřovalo ven. Nevím jak moc zasychají ustřižené konce a proto bych tam raději 1,5cm nechal navíc.
Celkové omlazení se dělá na 3 roky, každý rok ustřihnete 1/3 větví, abyste nepřišel o celou úrodu.
Hnojení neřeším. Před 4 lety byl zasazený do kolečka krásné zeminy s kompostem. Ale pokud k němu hodíte malou hrst cereritu, tak tím nic nepokazíte. Taky už jí dostal, ideálně na jaře.
Pokud stříhat,tak u země podobně jako rybíz.Dělá se to ale až po letech, kdy přestavají staré výhony plodit.Tedy se takto keř zmlazuje.Přihnojovat můžete jakýmkoliv plnohodnotným hnojivem(např. Crerit.) Můžete i NPK. Muchovníky jsou nenáročné keře,které nevyžadují žádnou údržbu.Potřebují slunce.Ve stínu méně plodí.Pokud mají sucho,plody jsou menší a mají méně š´távy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.