Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to kamčatská borůvka,nebo muchovník

Od: josefrih* odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem zahrádku ,kde je tento keř.Já tvrdím, že je to kamčatská borůvka ,ale sousedé říkají, že je to muchovník.Kdo nám poradí? Děkuji Josef.

Je to kamčatská borůvka,nebo muchovník
Je to kamčatská borůvka,nebo muchovník #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal*
21.01.15 18:06
hodnocení

2x

Muchovník

hodnocení

2x

Je to muchovník, podle listů zvaný olšolistý.

josefrih*
hodnocení

-strejci, mockrát děkuji Josef

nelaska*
hodnocení

2x
Na sto pro muchovnik.mam jich vic a je to vynikajici ovoce dobre i v tom ze se sklizi postupne.jen pozor na ptaky.

hodnocení

2x
Mám obojí, muchovnik je vysoký zatím metr a půl a stejně stará kamcatska borůvka sotva 30 možná 40cm. Na obrázku je určitě muchovnik. Krásně roste a hodně plodí.
doplněno 22.01.15 09:45:

mám zhruba stejně velký, tedy mladý (4 roky) a ještě nebyl důvod ho stříhat. Každý rok vyroste o 30cm výš a má úměrně k tomu více plodů. Letos už ho střihnout chci. Pokud je moc hustý stříhal bych u země, pokud chci košatější tak bych zkrátil tlusté větve na polovinu, 40-50cm vysoko.

Stříhá se v květnu. Pokud plodí dost a tvar vám vyhovuje stříhat se nemusí. Jinak je to jako u stromů, aby poslední očko směřovalo ven. Nevím jak moc zasychají ustřižené konce a proto bych tam raději 1,5cm nechal navíc.

Celkové omlazení se dělá na 3 roky, každý rok ustřihnete 1/3 větví, abyste nepřišel o celou úrodu.

Hnojení neřeším. Před 4 lety byl zasazený do kolečka krásné zeminy s kompostem. Ale pokud k němu hodíte malou hrst cereritu, tak tím nic nepokazíte. Taky už jí dostal, ideálně na jaře.

josefrih*
hodnocení

Děkuji moc -claymane-poprosím Vás ještě o jednu radu.Jak tedy o něj pečovat.Stříhat,nestříhat, hnojit, nehnojit.Děkuji Josef

Je to kamčatská borůvka,nebo muchovník #3
michall*

Pokud stříhat,tak u země podobně jako rybíz.Dělá se to ale až po letech, kdy přestavají staré výhony plodit.Tedy se takto keř zmlazuje.Přihnojovat můžete jakýmkoliv plnohodnotným hnojivem(např. Crerit.) Můžete i NPK. Muchovníky jsou nenáročné keře,které nevyžadují žádnou údržbu.Potřebují slunce.Ve stínu méně plodí.Pokud mají sucho,plody jsou menší a mají méně š´távy.

hahanaj*
hodnocení

0x

borůvka rozhodně ne, ta má drobnější listy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]