Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi 2 týdny zpátky jsem začal na svém 3-letém citroníku( semenáčku) pozorovat opadávání listů. Listy jsou strašně křehké a když se nějakého dotknu, tak spadne. Už jich moc nemá. Myslím si, že zalívám dostatečně. Má někdo nějakou radu?
Předem děkuji za odpovědi.
Nebojte, rostlina znovu obrazí. Dcera, když byla malá, strčila citronovou pecičku do hlíny a dnes je stromečku už nějakých 30 let. Čas od času tohle začal dělat jako vám. Začal shazovat listy. Ikdyž jsme méně zalévali a chladnější místo, bez průvanu, jsme v bytě nenašli. Kontrolovala jsem konečky větviček. Když byly suché, ostříhala jsem až do živého. Čas od času jsem křikla: Bonsaj! A nůžkami jsem vyrobila ze stromku něco, co by se bonsaji na kmínku mohlo podobat. Hodně jsem šlahony listů zakrátila. Dnes má stromek průměr dřevěného kmínku asi 8 cm, korunku asi metr. a dcera dokonce vestavěnou skřín nechala udělat takovou, aby zbylo místo pro citronovník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.