Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám banánovník který měl stálou teplotu kolem 23-25 stupňů a pěkně rostl
Jenže pak už se do podkroví nevešel tak jsem ho před zimou dal do přízemí kde má tak o 30-50% méně světla a i v létě je tam tak 22 no a od té doby co jsem ho přesunul tak uplně zastavil růst a minulý týden jsem si všiml že pouští dvě odnože které pěkně rostou,"meteřské" rostlině postupně usychají listy a ty spodní se i u kmenu zlomí než uschnou měří cca 100cm od zeminy
Mám se obávat že rostlina uhyne?Přelitá ani suchá neni
Díky za rady
Dobrý den, banánovník mám jako jedno - maximálně dvouletku, do té doby stihne vyrůst 5-7 metrů, jakmile začnou růst odnože, hlavní stromek osuchá, abych pravdu řekla - nikdy jsem se ho ani nesnažila zachránit, tak nevím, jestli to jde..
doplněno 16.01.15 13:30:V kryté zahradě Tam vyroste až nad střechu a ještě se těsná, některé dávám přes léto ven, ale to zůstanou tak 2-3metrové..
Mám banánovník už několik let tak nějaké zkušenosti s ním snad už mám To že banánovník pouští odnože znamená,že mu něco schází.Zřejmě mu to přemístění neprospělo.Zkuste ho hodně rosit.Ten můj když ho rosím roste jako z vody. A je úplně normální,že bananovníku schnou spodní listy.Nechte je úplně uschnout a pak odstřihněte-ne dřív.
Já jsem odnože vždy odstranila a někomu věnovala. Též je dobré 1x za 14 dní hnojit Kristalonem Plod a květ. To je pro banány nejlepší hnojivo má nejlepší poměr NPK. Banány jsem pěstovala cca 4 roky a obdarovala jsem snad půlku sídliště. Někdy měl mateřský banán jen 3 listy, ale vždy se vzpamatoval. Zkuste ten Kristalon.
Na Kanárech jsme se v jedné botanické zahradě zúčastnili televizní prezentace o pěstování banánů.Banánovník je bylina,ne keř,či strom.Roste a plodí druhým rokem,pak mateřská rostlina uhyne a z kořenů vyrůstají odnože,které se dále vypěstují a odplodí.
JABRAKA
Ok díky,odnože jsou ještě malé ale uvažuji o tom že bych je nechal v tom květináči spolu,vadí to?V přírodě je taky nikdo nerozsazuje a rostou třeba 3 vedle sebe díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.