Asi mesic trva opad uplne zdravych listu fikusu s ovalnymi listy,ale pritom rostou nove. Kazdy den i pet listu. Nepresazovala jsem,nepremistovala. Cim to muze byt? Zalivka i vse stejne. Diky z radu.
Zkuste se podívat na rub listu jak končí stopka a začíná lístek,jestli tam není taková (vypadá to jak z vosku) kulička,pokud ano tak Vám ho napadla vlnatka.Mně se to stalo a těžko se hubí,fikus jsem vyhodila.
Až odhalíte důvod a rostlina bude vypadat jako oprašovátko-mávátko, vršek seřízněte + 2-3 listy, dejte do vody zakořenit a sazaďte do dobré zeminy v novém květináči. Raději menšího, ať mu netrvá příliš dlouho, než proroste kořeny zeminu a až pak začne růst v nadzemní části.
Já mám vysoký fikus bejnamin asi už 10 let a už dvakrát se mi stalo to samé.Zrovna letos.Skoro všechny listy opadaly.Ale to neznamená,že je na vyhození.Stačí zastříhnout úplně nakrátko,přesadit,zastříhnout i kořeny,dát startovací hnojivo a dát více ke světlu a za půl roku je zase stejný.Je pravda,že teď je míň světla,tak tím taky trochu trpí.
emilka12*
Tanjo chyba je že ho zalíváš pořád stejně.Fikus nepotřebuje mnoho vody.muže to vbýt že ho moc zalíváš.Dále se podívej jestli na něm nemáš puklici a nebo jiné potvurky.A potřebuje dostatek světla i v zimě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.