Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakého stromu je tato šiška?

Od: knakml* odpovědí: 6 změna:

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já bych to tipoval spíše na šišku z borovice - Borovice Lambertova. Zdravím!

takwish.smugmug.com/... cs.wikipedia.org/...

floro*

Ta Lambertova to nebude. Ta má šupiny měkčí, podobnejší vejmutovce. Tato je tvrdá s mírnými ostny. Trochu vypadá omletě, ale tipla bych si to na Pinus taeda. I když to není jisté. Škoda, že nevidíme jehlice a nevíme kde k ní pán přišel.

Přikláním se k druhu borovice. Sekvoj má šišky nepoměrně menší.

hahanaj*
hodnocení

1x

Před lety jsem si takové šišky vozila z Itálie jsou ohromné a byly jakoby voskové ,sbírala jsem je pod borovicemi - mám je do dneška, ale už jsou rozvité

dejavu*
hodnocení

0x

Tipuji sekvoj, nic jiného, co má tak velké šišky, neznám.

knakml*
hodnocení

0x
Tuto šišku donesl do práce kolega. Jak jsem se později dozvěděl, prý je to borovice Jeffreyova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]