Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám tu 2 krásné vánoční hvězdy, bohužel úplně opadaly - dá se s nimi ještě něco dělat? Jak se o ně postarat, aby se zase vzchopily?
Děkuji.
Já nic nestříhám,nahoře zas něco naroste a bez listku spodek mě nevadí.Dej je na okno,tam ti opadávat tolik nebudou
kupovala jsem je před vánocema a mám je okej.Semtam opadne spodní lístek a dokonce červenají lístky které byly narostené pred koupí.Po shozenych lístkách vyrustají nové větvičky.Kdysi jsem měla červenou a lístky jí zčervenaly i druhý rok ,jen stála na okně.Pak jsem ji podlila a ona chudina odešla
Ještě máme jednu asi pul metru od okna a tam ji lístky opadávají více
Jak už napsala coklit. S vánoční hvězdou je to velice těžké. Vyžaduje velice specifické podmínky. V domácích podmínkách většinou po nějaké době vypadá jako oholené koště. Jen obtížně docílíte toho, aby měla takové krásné barevné listy (většina lidí si myslí, že to jsou květy) jako když jste ji koupila. Na netu najdete plno rad, jak se pokusit jí pěstovat. Já radím vyhodit () a za rok koupit novou (
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.