Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, dnes ráno jsem na procházce po městě viděl vedle kontejnerů vyhozenou kytku i s květináčem, ale nevypadá moc dobře. Podle všeho se jedná o pokojovou rostlinu a někdo ji měl na zahradě a zapomenul ji schovat před mrazy do bytu. Chtěl bych se Vás tímto zeptat, jak rostlině co nejvíce ulehčit zotavování, pokud si myslíte, že ji ještě má cenu zotavovat. Mám ji například nechat takto nebo ji mám ostříhat všechny listy a čekat, že se kořeny vzpamatují a vyraší nové listy. A dále bych se chtěl zeptat, zda někdo nepoznáte, jak se kytka jmenuje. Omlouvám se za kvalitu fotky.
Jj, je to s největší pravděpodobností klívie. Ty nejsou ták háklivé. Jsou sice z Afriky, ale spíš na skalách a v polostínu.
A protože je už velká a květináč( kořenový bal) je dost velký, je možné, že nepromrzla celá. Pár dní ji nechte ostříhanou doma a pak bych se teprve podívala na kořeny. Po pár dnech je už vidět (i na pohmat) že jsou kořeny namrzlé. A pak teprve rozhodnout o jejím konci. Jo a bacha po seříznutí jsou listy se šťávou a ta je jedovatá!
Hodně štěstí, jestli se vám to povede tak je to nenáročná a krásná kytička. A.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.